Linux veya Windows kullanmaya karar veremiyorum

Hocam sanırım bilgilisiniz Linux konusunda.
Wi-Fi hackleme veya ekstra gizlilik için Arch Linux veya Kali Linux illa gerekli midir?

Hayır değildir. İstediğiniz Linux işletim sistemine bu videodakileri yaparak Kali Linux araçlarınızı istediğiniz Linux sürümüne yükler.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Hocam ben 70 GB alan ayırdım ama önceden 50 GB'lık alan bile yetmişti Linux Mint'e (ve Ubuntu'ya ve Elementary OS'a )
240 GB'lık alanın 70'ini Windows'un kullandığını varsayalım (normalde çok daha az olur) 70 GB da Linux'a verseniz (yene normalde daha az olur) size kaba bir hesapla 70-80 GB alan kalıyor (240 GB tam 240 olmuyor çünkü.)
(bence GNU/LİNUX dağıtımları>windows)

Eki Görüntüle 995717


Hocam tam da bundan bahsediyorum böyle güzel bir masaüstü görünce yine bi şahlanıyorum pılımı pırtımı toplayıp Linux'a geçmek istiyorum ya. Resmen takıntı bu, şu an aklımda Linux'a yerleşip flash diskimi çöpe atmak var. Ne yapacağımı bilemiyorum, millet internet tarayıcısına kafayı takar, oyunlara kafayı takar, günde kaç tane YouTube videosu izledim diye merak eder ben komple işletim sistemine sardım. Hiç sağlıklı değil gibi duruyor.
 
Hocam tam da bundan bahsediyorum böyle güzel bir masaüstü görünce yine bir şahlanıyorum pılımı pırtımı toplayıp Linux'a geçmek istiyorum ya. Resmen takıntı bu, şu an aklımda Linux'a yerleşip flash diskimi çöpe atmak var. Ne yapacağımı bilemiyorum, millet internet tarayıcısına kafayı takar, oyunlara kafayı takar, günde kaç tane YouTube videosu izledim diye merak eder ben komple işletim sistemine sardım. Hiç sağlıklı değil gibi duruyor.

Hocam peki Windows'a neden geri dönüyorsunuz?
Oyun için geri dönüyorsanız Manjaro bu konuda biraz daha iyi diye duydum (bir Windows olmasa da )

Hocam peki Windows'a neden geri dönüyorsunuz?
Oyun için geri dönüyorsanız Manjaro bu konuda biraz daha iyi diye duydum (bir Windows olmasa da )

Not: Bir çok programla Windows 10 da çok güzel durabiliyor. Tabi birçok program bir anda açık olunca bilgisayarın performansı ciddi anlamda düşüyor ama çok güzel duruyor. Rehberleri atabilirim isterseniz.
 
Hocam peki Windows'a neden geri dönüyorsunuz?
Oyun için geri dönüyorsanız Manjaro bu konuda biraz daha iyi diye duydum (bir Windows olmasa da )

Hocam bir şey kafama takılıyor ve vazgeçip geri dönüyorum. Mesela LFS diye bir oyun var oynadığım, neyse o oyunda modlar falan yaparız arkadaşlarla tofaş, bmw gibi. Oyunu bir şekilde kurdum Linux'a ama taa kaç yıl öncesinin versiyonu, serverlar bomboş, 3,4 kişi var. Mod da yapamadım üstelik, Oyun Windows'a özel bir dosya uzantısı kullandığı için. Bir seferinde kurduğum gün MacOS teması yüklemek istedim, şimdiye göre daha acemi olduğum zamanlardı. Bilgisayarın altını üstüne getirince evdeki diğer bilgisayardan Windows 10 yazdırıp kurdum. Bir seferinde bir dağıtım ekran kartımı algılamadı geri döndüm falan. Kusura bakmayın bu arada kafanızı şişiriyorsam.
 
Kusura bakmayın bu arada kafanızı şişiriyorsam.

Yok hocam ne kusuru.
Eğer ki bilgisayarınız yeterli ise veya başlangıçta kapatıp bilgisayar açıldıktan ve kendine geldikten sonra yeniden açmayı kafaya takmazsanız Windows 10'u özelleştirebilirsiniz.
Wallpaper Engine on Steam (alternatif birkaç program var ama en iyisi bu olur)

Oyun oynuyorsanız Windows gerekli gibi bir şey. Bir de sırf bir oyuna girmek için işletim sistemi değiştirmek eğer ki SSD sahibi değilseniz çok sinir bozucu olabiliyor.(Dual-Boot da tam çözüm olamayabilir yani)
 
Arkadaşlar selam iyi geceler. Benim son zamanlarda muzdarip olduğum bir sıkıntıdır bu. Şöyle ki her 3 günde bir ya Windows 10'a ya da Linux dağıtımlarına geçiyorum. Bir türlü bir işletim sisteminde karar kılamıyorum. En son flash diskimi atmayı düşündüm ama çok saçma bir çözüm gibi geldi. Önerileriniz varsa takipteyim.

(Oldukça ciddiyim)
İkisinide kurun 🙂
 

Geri
Yukarı