Bazen ilgi çeksin diye bence felaket önemsiz olan teknik avantajlarını göstermek için
Why Linux is better denen bir siteye bağlantı veriyor olsam da böyle teknik özellikler GNU/Linux'u GNU/Linux yapan şeyi anlatmıyor. GNU/Linux'ta zararlı yazılımların daha az olması, çok çok daha stabil olması, ücretsiz olması, eski cihazları diriltiyor olması (Ben şu an bu yazıyı on yıllık bir GNU/Linux çalıştıran bilgisayardan yazıyorum.) bence çok sıkıcı ve boş. Çok daha önemli olan şey GNU/Linux kombinasyonuyla bilgisayarımı tamamen özgür olarak çalıştırıyor olmam (BIOS hariç). Şimdi bu sözlerim sana boş geliyordur, FSF'i, GNU'yu, RMS Reis'i (Richard Stallman) araştır. Aşağıya da Türkçe bağlantılar bırakayım, İngilizcene güveniyorsan zaten bir iki aramayla sen de şahane şeyler bulabilirsin.
Türkçe:
Philosophy of the GNU Project - GNU Project - Free Software Foundation Yazılara tıklayınca bazıları Türkçeleşiyor.
Teknoseyir'den bir video.
Özgür yazılımla ilintili.
Bu da Özgür yazılımla ilintili.
Yazılım Özgürlüğü Günü Yaklaşıyor, Peki Nedir Özgür Yazılım? Kendi yazdığım kısa bir yazı.
RMS Reis'in Türkçe altyazılı konuşması, altyazı fena değil.
Doğrusu şimdi aklıma bu konuyu anlatan Türkçe kaynak gelmiyor, ben hep İngilizce yerlerde takılmıştım. Neyse, demek istediğim GNU/Linux'un felsefesini araştırın, güzel özelliklerini değil.