Linux'a başlangıçta Zorin OS'a geçilir mi?

Linux kullanmaya basladin diye Amerika vize verecek gel ulkemizi gez falan diyecek degil herhalde. Her seyin bir bedeli var bu hayatta. Sanki hayatinda ilk defa onune Windows koyduklarinda god mode mu kullaniyodun? Yani lafi nerden anliyorsaniz, ilginc dusunceleriniz var.
Windows kullanırken viki okuduğumu hatırlamıyorum.
Zorlukları vardı yok değildi.

Wifi power management nasil kapatilir anlatir misin?
Aygıt Yöneticisi > Ağ Bağdaştırıcıları > WiFi adaptörüne sağ tıkla > Özellikler > Güç Yönetimi sekmesine git > "Güç tasarrufu sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın" seçeneğinin işaretini kaldır > Tamam butonuna tıklayıp değişiklikleri kaydet.

Aygıt Yöneticisi > ağ bağdaştırıcıları > Wi-Fi adaptörüne sağ tıkla > özellikler > güç yönetimi sekmesine git > "güç tasarrufu sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın" seçeneğinin işaretini kaldır > tamam butonuna tıklayıp değişiklikleri kaydet.
Eğer vahiy gelmediyse demek ki bir şeyler okudun.

Biraz kurcalansa kendinde buluyorsun.
Benzer şeyi Linux'tada yapabilirsin. Hatta yapabilir miyim diye merak ettim ve ayarları açtım ve şunu buldum:
1731697214297.png

Artık klavye'de basınca birden fazla basması sorunu yaşayan kişiler için geçici olarak önerebileceğim bir ayar.

Merhaba, Windows'tan Linux'a geçmeyi düşünüyorum. Zorin OS kurmak mantıklı geldi fakat deneyimim olmadığı için bilgili arkadaşlara danışmak istedim. Zorin OS'i tavsiye eder misiniz? Farklı tavsiyeleriniz olur mu? Şimdiden teşekkürler.

Zorin OS güzel dağıtım bence, daha 2 haftadır kullanıyorum ona göre karar verirsiniz. Genel olarak hemen hemen her şeyi GUI üzerinden yapabiliyorsunuz ayrıca GNOME eklentileri ile özelleştirmesi çok kolay onun dışında ben kaynak tüketimini çok bekliyordum diğerlerine göre biraz daha ağır ama boşta 1.6-1.8 GB tüketiyor sadece NVIDIA kullanıyorsanız biraz uğraştırıyor ve küçük sorunlar olabiliyor. Ayrıca dağıtımlara çok takılmayın bence ne seçerseniz seçin her türlü Windows'tan iyidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı