Unix-like sistemler yazılım için daha iyidir. Linux birebirdir. İstediğinizi yapın, çünkü zaten Linux'un amacı özgürlük. İstersen dualboot yap istersen serverdan bağlan istediğini yap.
Çok fazla oyun oynamıyorum, genelde yazılım ile uğraşıyorum. Kullandığım programlar VS Code, Visual Studio, IntelliJ Idea gibi yazılımlar. Linux'a geçmeli miyim ve geçersem bana bir artısı olur mu?
Hocam MacOS'in hiçbir artısını göremiyorum, arkadaş isterse uzaktan bağlanıp MacOS'i aratmayacak bir tema vb. kurabilirim. Bu durumda MacOS'in bence çok bir artısı yok.
Aslında çok kolay...
echo $PATH
yazdıktan sonra çıkanı kopyalayıp
export PATH={kopyaladığınız-yer}:{patha-ekleyeceğiniz-yer}
örnek:
path'a /usr/local/bin ekleyeceğiz diyelim öncesinde de /usr/bin ekli olsun
export PATH=/usr/bin:/usr/local/bin
derseniz kolay bi şekilde olacaktır. : iki nokta işaretini araya koymayı unutmayın..
Hocam MacOS'in hiçbir artısını göremiyorum, arkadaş isterse uzaktan bağlanıp MacOS'i aratmayacak bir tema vb. kurabilirim. Bu durumda MacOS'in bence çok bir artısı yok.
Aslında çok kolay...
echo $PATH
yazdıktan sonra çıkanı kopyalayıp
export PATH={kopyaladığınız-yer}:{patha-ekleyeceğiniz-yer}
örnek:
path'a /usr/local/bin ekleyeceğiz diyelim öncesinde de /usr/bin ekli olsun
export PATH=/usr/bin:/usr/local/bin
derseniz kolay bi şekilde olacaktır. : iki nokta işaretini araya koymayı unutmayın..
Terminal kullanımını çözünce hepsi kolaylaşıyor.. Ayrıca linux kullanmak isteyen arkadaşlara tavsiyem ilk önce terminal kullanımını öğrenmeye öncelik verin derim.