Linux'a geçilmeli mi?

Çok fazla oyun oynamıyorum, genelde yazılım ile uğraşıyorum. Kullandığım programlar VS Code, Visual Studio, IntelliJ Idea gibi yazılımlar. Linux'a geçmeli miyim ve geçersem bana bir artısı olur mu?

İşiniz sadece yzılımsa Hackintosh (macOS'u normal PC'ye kurma) yapabilirsiniz

İşiniz sadece yzılımsa Hackintosh (macOS'u normal PC'ye kurma) yapabilirsiniz
Hocam MacOS'in hiçbir artısını göremiyorum, arkadaş isterse uzaktan bağlanıp MacOS'i aratmayacak bir tema vb. kurabilirim. Bu durumda MacOS'in bence çok bir artısı yok.

Sebebi nedir? Mesela Code Blocks 17.12 sürümünü Windows'da kurabilirken Linux'da kuramamıştım. Path ekleme işlemleri çok karışık.
Aslında çok kolay...
echo $PATH
yazdıktan sonra çıkanı kopyalayıp
export PATH={kopyaladığınız-yer}:{patha-ekleyeceğiniz-yer}
örnek:
path'a /usr/local/bin ekleyeceğiz diyelim öncesinde de /usr/bin ekli olsun
export PATH=/usr/bin:/usr/local/bin
derseniz kolay bi şekilde olacaktır. : iki nokta işaretini araya koymayı unutmayın..

Hocam MacOS'in hiçbir artısını göremiyorum, arkadaş isterse uzaktan bağlanıp MacOS'i aratmayacak bir tema vb. kurabilirim. Bu durumda MacOS'in bence çok bir artısı yok.

Hocam IOS'a program geliştiriyor olabileceğinizi düşündüm. Not: Eskiden bende Ubuntu'ya macOS teması yapmıştım
macOS desteklenmeyen PC'ler de var. En basitinden Mint Cinnamon kurup çok kolay bir şekilde macOS teması verebiliyorsunuz.

Hocam IOS'e program geliştirmek için söylemiştim ben

Aslında çok kolay...
echo $PATH
yazdıktan sonra çıkanı kopyalayıp
export PATH={kopyaladığınız-yer}:{patha-ekleyeceğiniz-yer}
örnek:
path'a /usr/local/bin ekleyeceğiz diyelim öncesinde de /usr/bin ekli olsun
export PATH=/usr/bin:/usr/local/bin
derseniz kolay bi şekilde olacaktır. : iki nokta işaretini araya koymayı unutmayın..
Şu an kullanmıyorum Linux ama her yöntemi denemiştim. Windows kadar kullanması kolay değil maalesef :(

Şu an kullanmıyorum Linux ama her yöntemi denemiştim. Windows kadar kullanması kolay değil maalesef :(
Terminal kullanımını çözünce hepsi kolaylaşıyor.. Ayrıca linux kullanmak isteyen arkadaşlara tavsiyem ilk önce terminal kullanımını öğrenmeye öncelik verin derim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı