Linux'a geçince ne yapılmalı?

Sigmund Freud

Hectopat
Makaleler
29
Daha fazla  
Öncelikle konuyu anasayfadan görmeyip direkt GNU/Linux kategorisinden gelen kişilere selam olsun!
Linux'a resmi olarak geçtim.
😃😁
Şimdi ne yapayım? İçimden hiçbir şey yapmak gelmiyor.
Windows'a dönmek istemiyorum şimdiden Windows'u istemiyorum. Şaka gibi.
Ama şu an hiçbir şey yapmak istemiyorum nedense. Çünkü Windows'ta amaçsızdım. Sadece oyun oynuyordum.
Şimdi Linux beni oyundan tam olmasa da uzak bıraktı. Şimdi ne yapmalıyım?

Dikkat! Buradan itibaren duygusallık göreceksiniz.
Linux'a geçtim. Ben bu işletim sisteminin nesini öğreneceğim, neyini öğreneceğim, nasıl öğreneceğim?
Bana bir amaç kazandırın. Daha sonra başka bir forumdaki bir kişiye bir sürü soru sordum. Adamı bıktırdım artık. :D
bilgisayarı kurcala, boz tamir et gibi şeyler söyledi. Aynı söylemleri burada da gördüm.
Neyi kastediyorsunuz? Yani niye bozayım, nesini neyini bozayım, nasıl bozayım, nasıl tamir edeyim? Ve bunları nasıl öğreneyim?
Bana öğrenmeyi öğretin. Lütfen!
Yani bana elimdeki makineye hükmetmeyi, onu tanımayı, bugüne kadar beni hizmetinde çalıştırdı ama artık ben onu hizmetime almak istiyorum. Bunu nasıl yapayım?
Evet.
Kısaca Linux'un neyini öğreneyim, nasıl öğreneyim? Bana bir amaç kazandırın. Lütfen yazdıklarımın hepsini aydınlatın.

Okullarda Türkçe veya dil bilgisi dersine hiç gerek yok aslında. Herkesi zorunlu olarak bu sosyale kayıt ettirecekler. 😁

Merak ediyorsan öğrenebilirsin, bir şeyleri yapmak istediğinde "Bunu nasıl yapacağım şimdi?" diye bir soru oluşacaktır. Bu sorunun cevabını araman ve uygulaman lazım. Yavaş yavaş alışmaya başlayacaksın zaten. Alıştıktan sonra Windows kullanırken yaşadığın rahatlığın aynısını yaşarsın.

Bu son söylediğim olunca bazı kişiler hemen farklı bir dağıtıma hopluyorlar. Bu da güzel bir yöntem olabilir, birden çok dağıtım ve tabanı öğrenmiş oluyorsun bu sayede.

Öncelikle konuyu anasayfadan görmeyip direkt GNU/Linux kategorisinden gelen kişilere selam olsun!
😃😁
Ama şu an hiçbir şey yapmak istemiyorum nedense. Çünkü Windows'ta amaçsızdım. Sadece oyun oynuyordum.

Linux'a geçtim. Ben bu işletim sisteminin nesini öğreneceğim, neyini öğreneceğim, nasıl öğreneceğim?
Bana bir amaç kazandırın. Daha sonra başka bir forumdaki bir kişiye bir sürü soru sordum. Adamı bıktırdım artık. :D
bilgisayarı kurcala, boz tamir et gibi şeyler söyledi. Aynı söylemleri burada da gördüm.
Neyi kastediyorsunuz? Yani niye bozayım, nesini neyini bozayım, nasıl bozayım, nasıl tamir edeyim? Ve bunları nasıl öğreneyim?
Yani bana elimdeki makineye hükmetmeyi, onu tanımayı, bugüne kadar beni hizmetinde çalıştırdı ama artık ben onu hizmetime almak istiyorum. Bunu nasıl yapayım?
Evet.
Kısaca Linux'un neyini öğreneyim, nasıl öğreneyim? Bana bir amaç kazandırın. Lütfen yazdıklarımın hepsini aydınlatın.

Okullarda Türkçe veya dil bilgisi dersine hiç gerek yok aslında. Herkesi zorunlu olarak bu sosyale kayıt ettirecekler. 😁

Ben bıkmam bildiğim kadar yazarım :) beni etiketleyebilirsin şimdi başlıyorum hocam burada lunix neden indirdin bunu bir sor kendine mesela ve hangisine kalu parrot Ubuntu bunda bir söylersen.(başlayamadım siz söyleyin başlim :) )

😃😁

Evet.

Bence daha %1'lik kısmını bile keşfetmediniz GNU/Linux'un. Wiki'den bilgi edinmeye çalışın. ArchWiki Linux için bilgi deposudur.
Arada bir sıkılınca Masaüstü teması değiştirin.
Youtube'de "Must to do thing after installing (dağıtım ismi)" yazarak arat. Onlar ile iyi vakit geçiriliyor.

Artık bu yerli ve milli masaüstü konumuza gelip, masaüstü yapabilirsin. Yorumlarız.

Sanal makineye Gentoo kurun. Arch kurun. Ama script ile değil. Madem öğrenmek istiyorsunuz.
Wine'yi tamamen yükleyin. Bütün paketleriyle beraber. İşinize yarar, kenarda dursun.
QEMU/KVM yükleyip aktifleştirin. Sanal makineler için ilaç Linux'da. QEMU/KVM sayesinde UEFI/BIOS destekli sanal makinelerim var.

Ben bıkmam bildiğim kadar yazarım :) beni etiketleyebilirsin şimdi başlıyorum hocam burada lunix neden indirdin bunu bir sor kendine mesela ve hangisine kalu parrot Ubuntu bunda bir söylersen.(başlayamadım siz söyleyin başlim :) )
Türkçe mealini yazar mısınız?

Kardeş işletim sistemi bir amaç değil ki araç. Normalde windowsta ne yapıyorsan onları yap. Oyum bağımlılığından kurtulmak ve kendini sınırlandırmak için linuxa geçtiysen bile her şey sende bitiyor. Eğer yazılım/bilgisayar/programlama gibi işlerle uğraşmayacaksan git kendine hobi edin bisiklet sür mantar topla. Hobi olarak linux öğrenmek istiyorsan burada yazılarak anlatılacak şeyler değil. Karıştırıp deneyerek öğrenebilirsin. Gelip anlamadığın yerleri sorabilirsin. Kaldı ki senin anlamadığın şeyleri çoktan birileri bir yerlerde anlatmıştır zaten. Direkt olarak sıfır bilgiyle geçmek yerine Vmware üzerinden sanal makineye istediğin bir distroyu kurup öğrenebilirdin. Daha güvenli ve pratik olurdu. Yeni başlayanlar için hele çocukluktan öğrenilmeye başlanılmadıysa baya can sıkıcı olabilir :D

Sabırlı olmayı öğren. Kernel upgrade etmek ile başlayabilirsin, belki bir şeyler ters gider. 🤣
Kernel upgrade değil de downgrade yapmak istedim LTS sürümüne.
3 4 kere Grub gitti.
Grub gittiğinde 3 saat tam 3 saat gece gece Grub kurmayı denedim olmadı. Kuruldu yazısını gördüm kurulmadı.

Kernele dokunmayacağım.
Ama soru yağmuru geliyor hazırlan.
Kernele dokunduğum zaman Grub harici bir şey bozulursa ne olacak? Nasıl bir ekran, nasıl hatalar ile karşılaşma olasılığım var? Nasıl çözme yöntemleri uygulanıyor?
Bozmaktan kasıt ne?
Bozunca ne oluyor? Bozunca nasıl bir şeyi öğreniyorsunuz?
Lunixin kendi içinde dağıtımları var hangisini kurdunuz.
Manjaro.
Normalde windowsta ne yapıyorsan onları yap.
Windows'ta oyun oynuyordum. Burada da oynuyorum ama fazla değil. Bir el CS GO attım yeterli dedim kendime. Ben günde 6 saat oynayan ben bir anda bir şeyler öğrenmek istedim. Ama neyi öğrenmem gerektiğini bilmiyorum ki? Bir şeyler öğrenmem lazım!
QEMU/KVM yükleyip aktifleştirin. Sanal makineler için ilaç Linux'da. QEMU/KVM sayesinde UEFI/BIOS destekli sanal makinelerim var.
Türkçe mealini rica etsem...

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı