Windows'tan geçenler için Windows kullanmak gerçekten kolay değil.
Kullanıcı dostu olmadığını düşündüren şey nedir? Açık kaynaklı, özgür yazılım olması mı? Herkes tarafından geliştirilebilir, desteklenebilir ve ücretsiz olması mı?Windows gibi kullanıcı dostu değil genelde. Terminalde komut yazmanız gerekecek.
Ki terminalden paket kurmak setuptan kurmaktan daha hızlı ve kolay. Ayrıca paket yöneticileri uygulama kütüphanelerinin ortak kullanılmalarını sağlayarak yerden de tasarruf sağlıyor. Toplu güncelleme yapma gibi bir kolaylığı da var. Windows'ta her şeyi ayrı ayrı güncellemek zorundayız.Terminalde komut yazmayı korkunç bir uğraş gibi gösteremezsiniz.
sudo update-alternatives --config java
)Setupla kurulumların vazgeçilmezi zaten kurulan uygulama harici bazen isteğe bağlı bazen de hiç sormadan yüklenen ek programlar vardı, Yandex, Norton, Bitdefender vs. Belki hâlâ vardır bilemiyorum.Ki terminalden paket kurmak setuptan kurmaktan daha hızlı ve kolay.
system32/drivers/etc/hosts
dosyasına eklemeler yaptıktan sonra Defender'in hosts dosyasını sormadan silmesiyle de bir kez daha hayran kaldım. Telemetry sunucularını da oraya eklediğim için biraz içerlemiş olsa gerek. Güncelleme ile defalarca bozulması da cabası. Ben Windows kullanıcısıyım ama Windows bana dost değil galiba.Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.