UranusWASTAKEN
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- CPU: Ryzen 5 5600 4.4GHz - GPU: Nvidia GTX 1060 6GB - RAM: 2x8 G.SKILL 3000 MHz - PSU: Rampage 600Watt 80+ CERT - 1x 250 GBSATA SSD - 1x 500 GB M2 SSD - 1x 500GB HDD - Keyboard: SteelSeries APEX 7 TKL - Mouse: SteelSeries Aerox 3
Merhaba, uzun süredir Windows (10/11) kullanıyorum ve şu anda Windows 11'i aktif olarak kullanıyorum. Ancak artık yeni bir şeyler öğrenmek ve farklı deneyimler yaşamak istiyorum. Windows'tan biraz sıkıldım diyebilirim.
Bu durumu çevremdeki birkaç deneyimli arkadaşımla paylaştım ve bana Linux'un oyunlar ve günlük kullanım açısından pek uygun olmayabileceğini söylediler. Bu yüzden sizin de önerilerinizi almak istedim.
Kısa bir süre Fedora kullanmıştım (yaklaşık 2 ay), ancak yanlışlıkla diskleri Mount ederken C diskini silince tekrar Windows'a dönmek zorunda kaldım.
Linux'ta oyun oynamanın mümkün olduğunu biliyorum ve birçok Windows oyununun (%80) Linux'ta da çalıştığını duydum. Ancak popüler oyunlar için bir performans testi veya karşılaştırma bulmakta zorlanıyorum.
Aklımda birkaç soru var:
Bu durumu çevremdeki birkaç deneyimli arkadaşımla paylaştım ve bana Linux'un oyunlar ve günlük kullanım açısından pek uygun olmayabileceğini söylediler. Bu yüzden sizin de önerilerinizi almak istedim.
Kısa bir süre Fedora kullanmıştım (yaklaşık 2 ay), ancak yanlışlıkla diskleri Mount ederken C diskini silince tekrar Windows'a dönmek zorunda kaldım.
Linux'ta oyun oynamanın mümkün olduğunu biliyorum ve birçok Windows oyununun (%80) Linux'ta da çalıştığını duydum. Ancak popüler oyunlar için bir performans testi veya karşılaştırma bulmakta zorlanıyorum.
Aklımda birkaç soru var:
- Linux'ta FPS gibi performans değerleri nasıl değişiyor?
- Fazla oyun oynamayan biriyim, ama Linux'a alışır ve oyun oynamaya devam edersem performans açısından ne gibi farklılıklar yaşarım?
- NVIDIA GTX 1060 6 GB.
- Ryzen 5 5600.
- 2x8 16 GB 3000MHz.