Linux'a geçiş ve oyun performansı hakkında sorular

@613366 Teşekkür ederim bilgilendirme için. Peki senin önerdiğin bir dağıtım var mı? Fedora dışın da.

Her Windows yazına değil Windows'u kötüleyip Linux'un daha iyi olduğunu söylediğin yazıya atıyorum. Evet biraz daha performans artar fakat günlük kullanıma hak vermiyorum.

Windows gerçekten kötü bir sistem. Sanırım Windows 11'i pek deneyimlememişsin Explorer'i açınca oluşan geç yüklenme bile kötü demeye yeterli ve arada bir olan bir sorun da değil, çözmedilerde. Normal bir insanın sürekli kullandığı bir şey dosya yöneticisi.
Donanımımda kötü değil ona rağmen sorunlu.
CS2'yi açtığım zaman yanıt vermemesi iğrenç bir durum hatta.

Linuxun günlük kullanım için yetersiz olduğunu söyleyecek kadar kullanmamışsınız belli ki günlük kullanım dediğiniz. Tarayıcı açıp finans yönetimi, youtube gibi eğlence platformlarının kullanımıdır.
Günlük kullanımda gidip sanal makine kullanmazsınız veya konsolu açıpta karalisteye sürücü eklemezsiniz, benchmark programları çalıştırıp liste tutmazsınız.
Ve Gnu/Linux dağıtımları günlük kullanım diyebilceğimiz işlerin hepsini yapabiliyor yani windowstan geride değil. Hatta lisans anlaşmalarının sadeliği ve açık olan politikası sayesinde günlük kullanıcıya daha saygı duyan bir işletim sistemi.

Windows gerçekten kötü bir sistem. Sanırım Windows 11'i pek deneyimlememişsin Explorer'i açınca oluşan geç yüklenme bile kötü demeye yeterli ve arada bir olan bir sorun da değil, çözmedilerde. Normal bir insanın sürekli kullandığı bir şey dosya yöneticisi.

Linuxun günlük kullanım için yetersiz olduğunu söyleyecek kadar kullanmamışsınız belli ki günlük kullanım dediğiniz. Tarayıcı açıp finans yönetimi, youtube gibi eğlence platformlarının kullanımıdır.
Günlük kullanımda gidip sanal makine kullanmazsınız veya konsolu açıpta karalisteye sürücü eklemezsiniz, benchmark programları çalıştırıp liste tutmazsınız.
Ve Gnu/Linux dağıtımları günlük kullanım diyebilceğimiz işlerin hepsini yapabiliyor yani windowstan geride değil. Hatta lisans anlaşmalarının sadeliği ve açık olan politikası sayesinde günlük kullanıcıya daha saygı duyan bir işletim sistemi.
Linux kullanmamış büyük ihtimalle arkadaş.

Normal kullanım için bile 3.parti yazılım gerektriyor Windows. @mashiro hocamızın da dediği gibi Explorer açılırken bile çok yavaşlıyor sırf bunun için GitHub'tan yeni bir dosya yöneticisi indirip kullanman gerekiyor.
Birçok özelleştirme 3.parti uygulama ve ekstra RAM tüketimi demek.

Hocam biraz araştırma yaptım oyun ile ilgili Linux için. Oyunlar da 4:3 çalışmıyormuş gibi sorunlarla karşılaşan bir kaç insan gördüm. Bu gerçekten de oluyor mu?

Hayır CS2 oynuyorum şu an ve hiçbir oyunda öyle bir sorun ile karşılaşmadım. Karşılaşanı da hatırlamıyorum.
Anladım hocam CS2'i bilmiyorum ama DDNet diye bir oyun var önce ki ismi TeeWorlds biliyor musunuz bilmiyorum da ben o oyunu çok oynayan birisiyim. Fedora kullanırken onu da yüklemiştim Steam üzerinden. Ancak 4:3 Yapamıyordum bir türlü. Yani örnek veriyorum 1280x1024 seçmem gerek tıklıyorum otomatik olarak 1920x1080'e geri atıyordu. Bir türlü çözememiştim sorunu o yüzden sordum :)

Anladım hocam CS2'i bilmiyorum ama ddnet diye bir oyun var önce ki ismi teeworlds biliyor musunuz bilmiyorum da ben o oyunu çok oynayan birisiyim.

DDNet'in ProtonDB sayfası isterseniz kullanıcı yorumalrıan bakın. Oyun Linux'u destekliyor ve birisi sorun olmadığını yazmış hatta.

Az önce indirdim denedim bende de oyunu native olarak oynar iken dediğiniz gibi oldu.
Ama biraz kurcaladım oyunu uyumluluk katmanı aracı ile çalıştırmak çözüyor ama blacbars ile kullanmanız gerekiyor.
Bunu istemiyor olabilceğinizden biraz daha denedim native sürümünü gamescope ile başlatınca çözüldü ve seçtiğim çözünürlülükte kaldı.

DDNet'in ProtonDB sayfası isterseniz kullanıcı yorumalrıan bakın. Oyun Linux'u destekliyor ve birisi sorun olmadığını yazmış hatta.

Az önce indirdim denedim bende de oyunu native olarak oynar iken dediğiniz gibi oldu.
Ama biraz kurcaladım oyunu uyumluluk katmanı aracı ile çalıştırmak çözüyor ama blacbars ile kullanmanız gerekiyor.
Bunu istemiyor olabilceğinizden biraz daha denedim native sürümünü gamescope ile başlatınca çözüldü ve seçtiğim çözünürlülükte kaldı.
4:3 Oldu mu yani hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı