Linux'a geçmeye değer mi?

Sıkıcı ne alaka? İşletim sisteminin birini eğlendirmesi mi gerek? Ayrıca bana sorarsan baştan sona kadar Linux'u özelleştirebilmek, Windows'ta neredeyse hiçbir şey yapamamaktan daha az sıkıcı.
Uç terminal ile uğraşmak gibi sıkıcı bir yönü var. Bana göre gereksiz. Tüm yazılımlar windows için çıkıyor.

Oyun oynayan, yazılım ya da diğer önemli işler ile uğraşmayan kişiler için gereksiz ve sıkıcı.
Yazılım ile uğraştığım yok ama kullanıyorum?
Uç terminal ile uğraşmak gibi sıkıcı bir yönü var. Bana göre gereksiz. Tüm yazılımlar windows için çıkıyor.
Stabil, hızlı terminal varken instabil GUI'ye gerek yok benim için.

Uç terminal ile uğraşmak gibi sıkıcı bir yönü var. Bana göre gereksiz. Tüm yazılımlar Windows için çıkıyor.

Linux Mint, Elementary OS gibi son kullanıcı için tasarlanmış distrolarda neredeyse her şeyi GUI ile yapabiliyorsun. Ayrıca "sıkıcı" dediğin terminal sayesinde insanlar daha hızlı işlerini halledebiliyor.

Ülkemizde GNU/Linux‘u; Aselsan, Roketsan, SAGE ve bankalar kullanıyor. Fakat bu firmalarda işe başlamanız için sadece GNU/Linux bilmeniz yetmiyor. C, C++ ve Java bilmeniz gerekenler içinde yer alıyor. Özellikle bankalarda çalışmak için şu üçlüyü yapmanız gerekli: C++, Java ve GNU/Linux.

Diğer ülkelerde ki kullanım oranlarında ise kullanan firmaları şöyle sıralayalım; BMW, Mercedes, Airbus, Concord, Google, Facebook, Twitter, Linkedin.

Büyük Hadron Çarpıştırıcısı

Raspberry Pi

Uluslararası Uzay İstasyonu

Arkadaşlar Linux gereksizmiş.🤣

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı