Linux'a geçmeye değer mi?

Ben Linux'ta, Age of Empires 2(Wine 1999 sürüm), Age of Empires 2 HD, Age of Empires 3, CS:GO, Stardew Valley, Witcher 3, Witcher 2, Dying Light, Sleeping Dogs, Payday 2, Batman Arkham Knight, Kingdom Come: Deliverance, Brawlhalla, Rocket League, Cities: Skylines, Mount & Blade: Fire and Sword, SWKOTOR, Team Fortress 2, Beholder, Business Tour, War Thunder, Euro Truck Simulator 2, Risk, Bioshock Infinite, Portal 2, Dishonored, Frostpunk, Half-Life 2, Left 4 Dead 2, GTA V, CIV VI, Metro 2033, Spec Ops: The Line, Path of Exile, We Were Here, Surviving Mars, Overcooked 2, Among Us, Alien Isolation, This War Of Mine, Torchlight II, The Long Dark, Kingdom New Lands, The Escapists, Pathway, Stanley Parable, Celeste, Enter The Gungeon ve Axiom Verge oynadım.
Tek sorun çıkaran da SWKOTOR'du, ancak düzeltilebiliyordu. SWKOTOR çok eski bir oyun olup hiçbir düzenleme yapılmadan Steam'e koyulduğu için Windows'ta bile önemli problemleri var zaten.
Daha da bir şey demeye gerek yok sanırsam.
Sıkıntı çıkarıyor derken hepsinde demek istemedim ancak örnek olarak Brawlhalla'da input lag yapıyordu, oyun 15-20FPS'lerde geziyordu ve Voobly programını diğer dağıtımlarda açarken onda açamıyordum. Son kullandığımda WINE'a güncelleme gelmişti aslında ama bunları bir daha denemedim. Ayrıca ben unstable depoyu kullandığım için Buster sürümü ne hâlde bilmiyorum, yeni sürüm yazılımlar oyun için genellikle daha iyi oluyor çünkü güncellemelerin azımsanmayacak bir kısmı video sürücülerinin iyileştirilmesi için oluyor.

Son düzenleme:
Ben Linux'ta, Age of Empires 2(Wine 1999 sürüm), Age of Empires 2 HD, Age of Empires 3, CS:GO, Stardew Valley, Witcher 3, Witcher 2, Dying Light, Sleeping Dogs, Payday 2, Batman Arkham Knight, Kingdom Come: Deliverance, Brawlhalla, Rocket League, Cities: Skylines, Mount & Blade: Fire and Sword, SWKOTOR, Team Fortress 2, Beholder, Business Tour, War Thunder, Euro Truck Simulator 2, Risk, Bioshock Infinite, Portal 2, Dishonored, Frostpunk, Half-Life 2, Left 4 Dead 2, GTA V, CIV VI, Metro 2033, Spec Ops: The Line, Path of Exile, We Were Here, Surviving Mars, Overcooked 2, Among Us, Alien Isolation, This War Of Mine, Torchlight II, The Long Dark, Kingdom New Lands, The Escapists, Pathway, Stanley Parable, Celeste, Enter The Gungeon ve Axiom Verge oynadım.
Tek sorun çıkaran da SWKOTOR'du, ancak düzeltilebiliyordu. SWKOTOR çok eski bir oyun olup hiçbir düzenleme yapılmadan Steam'e koyulduğu için Windows'ta bile önemli problemleri var zaten.
Daha da bir şey demeye gerek yok sanırsam.

Sıkıntı çıkarıyor derken hepsinde demek istemedim ancak örnek olarak Brawlhalla'da input lag yapıyordu, oyun 15-20FPS'lerde geziyordu ve Voobly programını diğer dağıtımlarda açarken onda açamıyordum. Son kullandığımda WINE'a güncelleme gelmişti aslında ama bunları bir daha denemedim.
O kişiyi az çok biliyorum. O yüzden etiketledim.

Amacınız oyun ise değmez. 8.1'e geçmenizi tavsiye ederim. Kaynak tüketimi 7 ile aynı ama oyun oynamayacaksanız belli başlı Linux distroları oldukça iyidir.

Çoğu oyunda Linux'da daha az FPS alırsınız. Sanırım 1-2 native oyun daha iyi fps veriyor. Aslında iyi bir bilgisayarınız olsa bu daha az FPS sizi etkilemez. Mesela Windows'da 100 FPS alacağınıza Linux'da 85-90 FPS alırdınız böylece oynayışta hissedilmezdi ama zaten oynanabilirlik sınırında FPS veren cihazlar sorun yaratabiliyor. Windows'da 25-30 FPS aldığınız oyunda Linux'da 15-20 FPS'e düşmek oldukça kötü oluyor

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı