Linux'a geçmeye değer mi?

Oyun oynamayan birisi olsam Windows'dan koşarak uzaklaşırdım. Tek eksisi Linux'un oyun yönünde gelişmek için geç kalmasıdır. Ayrıca openGL'de Vulkan'da(belki sadece Vulkan) Direct X'e rakip yeni yeni oluyor.

Ben özelleştirmeyi seven birisiyim. Windows'da her şey kısıtlı. Bir hizmeti kapatmak istiyorum çünkü hiç ihtiyacım yok ona, bağlı olan servisler de kapanıyor. Fakat bağlı olan servise ihtiyacım var. Microsoft resmen işine geliyorsa diyor. Ben istemiyorum boşuna tüketmesin sistem kaynağını. Her özelliğinde böyle, bu Windows'un.

Hangi oyunları oynayabiliyorsunuz sayar mısınız?

1625214212100.png

Şu anda bu oyunlar kurulu ve sorunsuz oynayabiliyorum. Ayrıca Age of Empires 3: Definitive Edition, risk, northgard, Stardew Valley ve bloons td 6'i sorunsuz oynuyorum. Şu anda aklıma gelenler bunlar. Ayrıca Steam'de oyunlarımın neredeyse yarısının Linux native versiyonu var.

Saymaya gerek yok. Genel tablo için ProtonDB'ye göz atmanız yeterli.
Şimdi baktım da WarThunder, Witcher 3, Dota 2, CS:GO, Ets2,Rust,Cities Skylines ve daha bir çok popüler oyun varmış. Aslında bu oyunlardan bir kaçını oynayan birisi Linux'a geçebilir. Hem masaüstü deneyimi olarak memnun kalır, hem de oyunlarını oynar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı