Linux’ta 12. Nesil Performansı Artıyor: Thread Director Desteği

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Intel-12.-Nesil-Alder-Lake-Islemci-CPU.jpg

Intel, performans ve verimlilik çekirdeklerinin kullanımını optimize ederek hibrit Alder Lake işlemcilerinin performansını artırmayı vaat ederken Linux sürücüleri için yeni bir yama dizisi yayınladı. Şirketin yeni Thread Director teknolojisinden daha önce detaylıca bahsetmiştik ve tüm detaylarını burada görebilirsiniz. 12. Nesil Core ‘Alder Lake’ işlemcilerin Linux’tan ziyade Windows altında daha iyi performans gösterdiğinden bahsetmiştik. Windows 11’den […]

Devamı: Linux’ta 12. Nesil Performansı Artıyor: Thread Director Desteği
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Intel-12.-Nesil-Alder-Lake-Islemci-CPU.jpg

Intel, performans ve verimlilik çekirdeklerinin kullanımını optimize ederek hibrit Alder Lake işlemcilerinin performansını artırmayı vaat ederken Linux sürücüleri için yeni bir yama dizisi yayınladı. Şirketin yeni Thread Director teknolojisinden daha önce detaylıca bahsetmiştik ve tüm detaylarını burada görebilirsiniz. 12. Nesil Core ‘Alder Lake’ işlemcilerin Linux’tan ziyade Windows altında daha iyi performans gösterdiğinden bahsetmiştik. Windows 11’den […]

Devamı: Linux’ta 12. Nesil Performansı Artıyor: Thread Director Desteği
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
Son guncellemeler hic isime gelmiyor. 7. nesil islemcim var :D Ama Linux gelisiyor ve bu gelismesi sayesinde kullanici da kazanip ileride Windows'tan daha iyi bir konumda olacagini dusunuyorum.

Son guncellemeler hic isime gelmiyor. 7. nesil islemcim var :D Ama Linux gelisiyor ve bu gelismesi sayesinde kullanici da kazanip ileride Windows'tan daha iyi bir konumda olacagini dusunuyorum.
Kişisel bilgisayarlarında çoğu kişi Windows kullanacaktır bir 5 yıl en azından (Türkiye için konuşuyorum yabancılar hakkında fikrim yok). Türkiye'de insanlar Linux'u Ubuntu, Pardus'tan ibaret sanarken benim arkadaşlarım Linux'u uygulama sandıktan sonra biraz zor evlerde kullanılması. Ama kurumsal olarak çok ilerleyecek.
Ha bu arada Türkiye'de işletim sistemleri temsili:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Kişisel bilgisayarlarında çoğu kişi Windows kullanacaktır bir 5 yıl en azından (Türkiye için konuşuyorum yabancılar hakkında fikrim yok). Türkiye'de insanlar Linux'u Ubuntu, Pardus'tan ibaret sanarken benim arkadaşlarım Linux'u uygulama sandıktan sonra biraz zor evlerde kullanılması. Ama kurumsal olarak çok ilerleyecek.
Ha bu arada Türkiye'de işletim sistemleri temsili:

Ayrıca 1. örnekteki şu saniyeye bakarsanız Windows üzerinde çalışan bir uygulama olduğunu çok kolay anlarsınız:

@Linuxginar Android'de garantisi gitmeden firmaların böyle bir ROM'u seçenek olarak sunmasını bekliyorum. Kurulumda sorsalar keşke. O zaman hem PC hem telefonda Microsoft ekosistemini kullanmaktansa Linux kullanırdım.

Bildiğim kadarıyla Linux'da virüs yok doğru mu?
Var, minik Arduino'ya bile virus yazabilirsin ama hedef alinmiyor Linux daha cok virus olarak. Zaten kullanacagin uygulamalarin cogunun acik kaynakli olmasina dikkat edersen virus gibi bir sey olamaz. En guvenli sekil kullanmamak elektronik esyalarda tabii hicbir zaman ben tam guvendeyim diyemezsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı