Çözüldü Linux'ta D-Bus proxy ile eş zamanlanamadı hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Soldier Medic

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar, Steam'i eski Linux'ta bozunca yeniden Linux kurdum. Ondan sonra Steam'i kullanırken bir gün D-Bus proxy ile eş zamanlanamadı hatası aldım ve açılmamaya başladı. Sorunun çözümü nedir?

Merhabalar, Steam'i eski Linux'ta bozunca yeniden Linux kurdum. Ondan sonra Steam'i kullanırken bir gün D-Bus proxy ile eş zamanlanamadı hatası aldım ve açılmamaya başladı. Sorunun çözümü nedir?

D-Bus servisini kontrol ettin mi?

Bash:
systemctl status dbus

D-Bus servisini kontrol ettin mi?

Bash:
systemctl status dbus
yazınca bu çıkıyor
● dbus.service - D-Bus System Message Bus
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/dbus.service; static)
Active: active (running) since Sat 2025-05-24 09:59:53 +03; 1h 55min ago
TriggeredBy: ● dbus.socket
Docs: man:dbus-daemon(1)
Main PID: 823 (dbus-daemon)
Tasks: 1 (limit: 28453)
Memory: 5.1M (peak: 5.8M)
CPU: 2.102s
CGroup: /system.slice/dbus.service
└─823 @dbus-daemon --system --address=systemd: --nofork --nopidfil>

May 24 11:00:01 arda-HP-Laptop-15-dw2xxx dbus-daemon[823]: [system] Activating >
May 24 11:00:01 arda-HP-Laptop-15-dw2xxx dbus-daemon[823]: [system] Successfull>
May 24 11:02:54 arda-HP-Laptop-15-dw2xxx dbus-daemon[823]: [system] Activating >
May 24 11:02:54 arda-HP-Laptop-15-dw2xxx dbus-daemon[823]: [system] Successfull>
May 24 11:48:35 arda-HP-Laptop-15-dw2xxx dbus-daemon[823]: [system] Activating >
May 24 11:48:35 arda-HP-Laptop-15-dw2xxx dbus-daemon[823]: [system] Successfull>
May 24 11:48:41 arda-HP-Laptop-15-dw2xxx dbus-daemon[823]: [system] Activating >
May 24 11:48:41 arda-HP-Laptop-15-dw2xxx dbus-daemon[823]: [system] Successfull>
May 24 11:48:44 arda-HP-Laptop-15-dw2xxx dbus-daemon[823]: [system] Activating >
May 24 11:48:44 arda-HP-Laptop-15-dw2xxx dbus-daemon[823]: [system] Successfull>
lines 1-22/22 (END)

İlk defa sizden duydum

yazınca bu çıkıyor
● dbus.service - D-Bus System Message Bus
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/dbus.service; static)
Active: active (running) since Sat 2025-05-24 09:59:53 +03; 1h 55min ago
TriggeredBy: ● dbus.socket
Docs: man:dbus-daemon(1)
Main PID: 823 (dbus-daemon)
Tasks: 1 (limit: 28453)
Memory: 5.1M (peak: 5.8M)
CPU: 2.102s
CGroup: /system.slice/dbus.service
└─823 @dbus-daemon --system --address=systemd: --nofork --nopidfil>

May 24 11:00:01 arda-HP-Laptop-15-dw2xxx dbus-daemon[823]: [system] Activating >
May 24 11:00:01 arda-HP-Laptop-15-dw2xxx dbus-daemon[823]: [system] Successfull>
May 24 11:02:54 arda-HP-Laptop-15-dw2xxx dbus-daemon[823]: [system] Activating >
May 24 11:02:54 arda-HP-Laptop-15-dw2xxx dbus-daemon[823]: [system] Successfull>
May 24 11:48:35 arda-HP-Laptop-15-dw2xxx dbus-daemon[823]: [system] Activating >
May 24 11:48:35 arda-HP-Laptop-15-dw2xxx dbus-daemon[823]: [system] Successfull>
May 24 11:48:41 arda-HP-Laptop-15-dw2xxx dbus-daemon[823]: [system] Activating >
May 24 11:48:41 arda-HP-Laptop-15-dw2xxx dbus-daemon[823]: [system] Successfull>
May 24 11:48:44 arda-HP-Laptop-15-dw2xxx dbus-daemon[823]: [system] Activating >
May 24 11:48:44 arda-HP-Laptop-15-dw2xxx dbus-daemon[823]: [system] Successfull>
lines 1-22/22 (END)

İlk defa sizden duydum

dbus.service çalışıyor. Ubuntu kullanıyorsun sanırım. Acaba bazı XDG bileşenlerimi gerekiyor? Denemekten zarar gelmez.

Bash:
sudo apt install dbus-user-session xdg-desktop-portal xdg-desktop-portal-gtk

Hangi paketleme sistemini kullanıyorsun? Sanırım FlatPak kullanıyon.

dbus.service çalışıyor. Ubuntu kullanıyorsun sanırım. Acaba bazı XDG bileşenlerimi gerekiyor? Denemekten zarar gelmez.

Bash:
sudo apt install dbus-user-session xdg-desktop-portal xdg-desktop-portal-gtk

Hangi paketleme sistemini kullanıyorsun?
Evet hocam Ubuntu kullanıyorum. Normal de Arch Linux ve Fedora'ya geçtim lakin Arch fazla karışık geldi, (3-4 yıldır linux kullanıyorum yinede çok karışık, Fedora'da driver için bios'a giremedim sistem sokmuyor garip bir şekilde) o yüzden Ubuntu kullanıyorum. ChatGPT yönlendirmesi ile birkaç kod girip Steam'ın HDD'yi görmeme sorununu çözmeye çalışırken Steam'in açılmamasını sağladım. Sıfırdan tekrardan Ubuntu kuruncada bu sorunla karşılaştım.

Snap'la kurunca hem performars alamıyorum hem de sistem ısınıyor o yüzden Flatpak'tan kurdum Steam'i.

Koddan çıkan sonuçta bu

[sudo] arda için parola:
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor... Bitti
Durum bilgisi okunuyor... Bitti
dbus-user-session zaten en yeni sürümde (1.14.10-4ubuntu4.1).
dbus-user-session elle kurulmuş olarak ayarlandı.
xdg-desktop-portal zaten en yeni sürümde (1.18.4-1ubuntu2.24.04.1).
xdg-desktop-portal elle kurulmuş olarak ayarlandı.
xdg-desktop-portal-gtk zaten en yeni sürümde (1.15.1-1build2).
xdg-desktop-portal-gtk elle kurulmuş olarak ayarlandı.
Aşağıdaki paketler otomatik olarak kurulmuş ve artık bu paketlere gerek duyulmuyor:
libnvidia-egl-wayland1:i386 nvidia-firmware-570-570.133.07
Bu paketleri kaldırmak için 'sudo apt autoremove' komutunu kullanın.
0 paket yükseltilecek, 0 yeni paket kurulacak, 0 paket kaldırılacak ve 8 paket yükseltilmeyecek.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'ubuntu.sources.curtin.orig' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor

Evet hocam Ubuntu kullanıyorum. Normal de Arch Linux ve Fedora'ya geçtim lakin Arch fazla karışık geldi, (3-4 yıldır linux kullanıyorum yinede çok karışık, Fedora'da driver için bios'a giremedim sistem sokmuyor garip bir şekilde) o yüzden Ubuntu kullanıyorum. ChatGPT yönlendirmesi ile birkaç kod girip Steam'ın HDD'yi görmeme sorununu çözmeye çalışırken Steam'in açılmamasını sağladım. Sıfırdan tekrardan Ubuntu kuruncada bu sorunla karşılaştım.

Snap'la kurunca hem performars alamıyorum hem de sistem ısınıyor o yüzden Flatpak'tan kurdum Steam'i.

Koddan çıkan sonuçta bu

[sudo] arda için parola:
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor... Bitti
Durum bilgisi okunuyor... Bitti
dbus-user-session zaten en yeni sürümde (1.14.10-4ubuntu4.1).
dbus-user-session elle kurulmuş olarak ayarlandı.
xdg-desktop-portal zaten en yeni sürümde (1.18.4-1ubuntu2.24.04.1).
xdg-desktop-portal elle kurulmuş olarak ayarlandı.
xdg-desktop-portal-gtk zaten en yeni sürümde (1.15.1-1build2).
xdg-desktop-portal-gtk elle kurulmuş olarak ayarlandı.
Aşağıdaki paketler otomatik olarak kurulmuş ve artık bu paketlere gerek duyulmuyor:
libnvidia-egl-wayland1:i386 nvidia-firmware-570-570.133.07
Bu paketleri kaldırmak için 'sudo apt autoremove' komutunu kullanın.
0 paket yükseltilecek, 0 yeni paket kurulacak, 0 paket kaldırılacak ve 8 paket yükseltilmeyecek.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'ubuntu.sources.curtin.orig' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor

Tamam, burada da sıkıntı yok gözüküyor. Belki izinlerde sorun var. Flatseal’i kurup izinleri kontrol eder misin?

Bash:
flatpak install flathub com.github.tchx84.Flatseal
flatpak run com.github.tchx84.Flatseal

D-Bus:All ve Session Bus:All olmalı.

Ekran Görüntüsü - 2025-05-24 12-22-50.png

D-Bus oturum veri yolu ile D-Bus sistem veri yollarını mı açacağım? Birde tüm tuşların anlamları nedir? Mesela D-Bus ne?

Bu arada bu D-bus'lu olanları açınca yine aynı hatayı verdi

Son düzenleme:
D-Bus: Bazı programların ve sistem bileşenlerin bağlantısını sağlıyor diye biliyorum.

Bende çözüm bitti. Aklıma sadece Steam'i sıfırlamak geliyor ancak onunda çözeceğini sanmıyorum. @Bayram Tempest ve @Maomao hocam biliyorlarsa dönüş sağlarlar.

Etiket veya alıntı yapmadığın için geç gördüm. Kusura bakma.

D-Bus: Bazı programların ve sistem bileşenlerin bağlantısını sağlıyor diye biliyorum.

Bende çözüm bitti. Aklıma sadece Steam'i sıfırlamak geliyor ancak onunda çözeceğini sanmıyorum. @Bayram Tempest ve @Maomao hocam biliyorlarsa dönüş sağlarlar.

Etiket veya alıntı yapmadığın için geç gördüm. Kusura bakma.
Yinede yardım ettiğin için teşekkürler.

Neden apt yerine Flatpak ile kurmak istiyorsunuz? Apt ile kurup denediniz mi?

Kod:
sudo tee /etc/apt/sources.list.d/steam-stable.list <<'EOF'
deb [arch=amd64,i386 signed-by=/usr/share/keyrings/steam.gpg] https://repo.steampowered.com/steam/ stable steam
deb-src [arch=amd64,i386 signed-by=/usr/share/keyrings/steam.gpg] https://repo.steampowered.com/steam/ stable steam
EOF

sudo dpkg --add-architecture i386

sudo apt-get update

$ sudo apt-get install libgl1-mesa-dri:amd64 libgl1-mesa-dri:i386 libgl1-mesa-glx:amd64 libgl1-mesa-glx:i386 steam-launcher

Bunları girip dene.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı