Linux'ta detaylı özelleştirme nasıl yapılır?

EinstYou

Decapat
Daha fazla  
Linux'ta detaylı özelleştirme nasıl yapılır?

Bu konuda olduğu gibi.

Hyperland veya KDE Plasma kullanabilirsiniz. Maalesef anlatacak kadar bilgi sahibi değilim ama hyperland ile her şeyi kendiniz ayarlıyorsunuz.

Şuna bakabilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@EinstYou, @tempestian o konuda Hyprland kullanmış, sizin onu yapabilmeniz için epeyce deneyim sahibi olmanız gerekli. GNOME üzerinde eklentileri veya KDE Plasma üzerinde temalar kurup kullanarak özelleştirebilir veya hazır Hyprland temaları kullanmanız gerekebilir. Hazır temalar için jakoolit ve soldoestech'e bakabilirsiniz.

Benim rotam şu şekildeydi, önce Hyprland kurdum sadece. Başka bir paket olmadan. Sonrasında Hyprland Wiki'den bazı paketler buldum Hyprland'in kendisine ait. Onları kurdum. Sonra waybar kurdum ve ilk başta Yusuf Ipek'in Config'ini kullandım waybar için. Sonra Hyprland ile neredeyse birebir kopyasını yapmaya çalıştım ve başarılı oldum. Sonrasında ChatGPT, Claude'dan yardım alarak waybar Config'leri oluşturdum (Claude daha başarılı bu konuda.) Her Waybar'ı kendim özelleştirmeye başladım, ince detaylar ile. Profilimde yaptığım özelleştirmeler mevcut. Hyprland kullanmaya başlayalı daha 1 ay olmamıştı onları yaptığımda. Kısacası, her şeyle oynamanız, eksik şeyler için internette araştırma yapmanız gerekiyor.

Linux customization olayi aslinda yalnizca UI ile alakali bir sey degil. Ben CPU ~ MEM kullanimini gosteren widget disinda hicbir modifikasyon yapmiyorum kendi sistemlerime neredeyse gorsel olarak. Dark temali bir seyler secip birakiyorum.

Package manager ayarlarini degistiriyorum ( paralel download, retry vs ) ; kullanmadim daemon servislerini kapatiyorum ( bluetooth vs ), laptop ise guc ayarlari, kendi yazdigim scriptlerin /usr/bin altina tasinmasi, swap ve encryption ayarlari, bash profile ayarlari, acilista yapmasini istedigim tasklar, klavye kisayollari, ssh key konfigurasyonlari vs gibi seylere zaman harciyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı