- Katılım
- 26 Eylül 2019
- Mesajlar
- 2.669
- Makaleler
- 5
- Çözümler
- 28
Linux dağıtımlarında sürücü sorunları yaşayanlar oluyor. Linux'ta Driver'lar Windows'taki gibi elle kolayca kurulabilseydi güzel olmaz mıydı? Bu konu hakkında fikirlerinizi yazar mısınız?
Linux dağıtımlarında sürücü sorunları yaşayanlar oluyor. Linux'ta Driver'lar Windows'taki gibi elle kolayca kurulabilseydi güzel olmaz mıydı? Bu konu hakkında fikirlerinizi yazar mısınız?
Son kullanıcı için güzel olmazdı. Bu şekilde çok daha rahat. Windows kurduğumda wifi'ye kadar her şeyin sürücüsünü indirip kurmak bana zulüm gibi geliyor. Elle sürücü kurmak hoş değil.Son kullanıcı için güzel olurdu AMD ekran kartını hangi driveri yüklü onu bilmiyorum. Ekran parlaklığını yüzde 40 altına aldığımda titreme başlıyor sanırım benim kullandığım ekran kartı sürücüleri libuxta yok onu yerine anternatif bir sürücü yüklü. Sorunu ekran parlaklığınında titremesidir baska bir sorunu yok.
@Bayram Tempest ben amd kullanıcısıyım kullandığım driverlarin uygun olduğunu zannetmiyorum.
ben aradım benimkinde yok :/Son kullanıcı için güzel olmazdı. Bu şekilde çok daha rahat. Windows kurduğumda wifi'ye kadar her şeyin sürücüsünü indirip kurmak bana zulüm gibi geliyor. Elle sürücü kurmak hoş değil.
İlle de elle sürücü kurmak istiyorsanız AMD'nin sitesinde Linux sürücüleri de var zaten her model için.
Sürücüler elle kuruluyor. Zaten internet bağlantısı bile kuramıyorum, sürücü kurmam gerekiyor Windows'ta.sürücüler elle kurulmuyor windows update ile otomatik kuruluyor.
Zorunluluk.Hocam bu arada sen bile Windows kullanıyorsun .![]()
İşletim sistemini kurduğum an kullanabilmeliyim. Linux dağıtımları buna izin veriyor.driver kurmak neden zülüm olsunki sadece tek seferlik bir kurulum.
Microsoft bütün driverları çekirdeğe eklemesi ne kadar doğru olurdu o tartışılır hata ayrı bir tartışma konusu.Sürücüler elle kuruluyor. Zaten internet bağlantısı bile kuramıyorum, sürücü kurmam gerekiyor Windows'ta.
Zorunluluk.
İşletim sistemini kurduğum an kullanabilmeliyim. Linux dağıtımları buna izin veriyor.
Windows kurduğumda touchpad dahil çoğu şey çalışmıyor, sürücü kurmak zorunda kalıyorum. Hoş bir durum değil. İşletim sistemini kurar kurmaz kullanabilmeye başlamak en güzeli.Microsoft bütün driverları çekirdeğe eklemesi ne kadar doğru olurdu o tartışılır hata ayrı bir tartışma konusu.
Microsoft'a ekran kartı haric çoğu Drive yüklüyor.
Ben yüklediğimde touchpad usb gibi önemli driverlar yüklü geliyor, kalanı ise sistem tamamlıyor kullanıcı hiç bir şey yapmıyor.
PureOs diye bir dağıtım vardı hiç driver yüklü değildi.Driver olmayan nadir distrolardan.
Wifi sürücüsünü kurmazsam onuda yapamıyor.sürücüler elle kurulmuyor windows update ile otomatik kuruluyor.
Windows 10 sürücüleri zaten yüklüyor ben mi yanlış biliyorum? 7 8 yok 10 da var.Wifi sürücüsünü kurmazsam onuda yapamıyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.