Linux'ta hangi dağıtım kurulmalı?

Peki sizce hangisi bir de Fedora'nın KDE ile gelen versiyonu halk tarafından mı yapıldı yoksa kendi sağlıyıcılarımı.

İlk başlamak için önerim Fedora. KDE versiyonu kendi yapımı.

Tamam çok sağ olun peki siz olsanız ikisi arasında hangisini tercih ederdiniz ve neden tercih ederdiniz.

İlk başlamak için önerim Fedora. KDE versiyonu kendi yapımı.

Tamam hocam.

Buradan hangisini indireyim oda kalsın flaşta.

Dosya Ekleri

• 21.PNG
    21.PNG
    63,1 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
Hem Fedora hem de EndeavourOS kullanıyorum ben ara ara. Fedora sistemim bozulmasın rahat rahat kullanayım deneyimi sunuyor. EndeavourOS sistemin her tarafını değiştirme deneyimi sunuyor. İkisi arasından Fedora tercih ederdim.

Aslında pek öneren görmüyorum ama Ubuntu Mate, Feren Os, KDE Neon, Big Linux, Zorin bunlara da bakabilirsiniz.

Ya mintide denedim ama bu sefer faklı bir şey istiyorum Pop!_OS de GNOME kullanıyordu galiba o yüzden onu da istemiyorum.

Hocam Manjaro'dan bahsediliyor onun hakkında ne düşünüyorsunuz.

Hocam Manjaro pek iyi değil ve stabilitesi kötü diye duyum. Arch tabanlı isterseniz EndavourOS deneyebilirsiniz. Arch depolarını kullanıyor Manjaro'nun aksine. O yüzden daha az sıkıntı yaşarsınız.

Hocam Manjaro pek iyi değil ve stabilitesi kötü diye duyum. Arch tabanlı isterseniz endavouros deneyebilirsiniz. Arch depolarını kullanıyor Manjaro'nun aksine. O yüzden daha az sıkıntı yaşarsınız.

Öncelikle selam ben endeavour OS dışındakileri denedim ama şunu söylemek istiyorum Fedora kullanmak istiyenler GNOME arayüzüyle kullansa daha iyi olur endeavour osi yarın denerim.

Fedora kullanacaksanız, Nobara Linux'u tavsiye ederim. Fedora tabanlı ve ProtonGE'i geliştiren GloriousEggroll tarafından geliştirilen bir distro, fedora'dan farkı NVIDIA driverları yüklü olarak geliyor, Steam Proton'u direk işletim sistemi içinden indirebiliyorsunuz, ayrıca oyuncu laptoplarına yönelik yapılmış özelleştirmeler ve iyileştirmeler mevcut.

GNOME ve KDE versiyonları mevcut, aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
https://nobaraproject.org/download-nobara/

Technopat Haberler

Geri
Yukarı