Çözüldü Linux'ta NVIDIA sürücüleri çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Fueren

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
YKS Öğrencisi
1 aydır falan çalışmıyor sürücüler. NVIDIA paketini kuruyorum veya siyah ekranda kalıyor ya da dahili ekran kartı kullanılıyor. 555 sürücüsü varken denemiştim en son. 560 sürücüsüyle de çalışmıyor. Debian'da 535 sürücüleri yine çalışmıyor. Ama zorin veya Mint ile 535 ve 545 sürücülerini yükleyince çalışıyorlar. Arch'ta NVIDIA-all projesiyle yükledim yine aynı sorun. NVIDIA-smi çıktısı 5 MB RAM kullanıldığını ve xorg işleminin çalıştığını söylüyor fakat NVIDIA X server settings uygulaması da yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
sudo pacman -S nvidia-settings ve sudo pacman -S nvidia nvidia-utilsdenesenize hocam.

Denedim yine aynı sorun. Yeni NVIDIA sürücüleri NVIDIA-open olmuş. Fakat benim kart desteklenmiyormuş orada. Bende bu paketleri kurdum. Olmuyor. Wiki de çok farklı şeyler yoktu. Ekstra adımlar yok yani. Niye olmadı anlamadım maalesef.

Uygulamalarin ve oyunlarin harici ekran karti ile mi baslatilmasini istiyorsunuz?

Zaten oyle olmasi gerekiyor, herhangi bir uygulamayi NVIDIA ile baslatip gozlemleyin nvidia-settings paketini kurup.

Kod:
Mon Aug 26 15:39:18 2024       
+-----------------------------------------------------------------------------------------+
| NVIDIA-SMI 560.35.03              Driver Version: 560.35.03      CUDA Version: 12.6     |
|-----------------------------------------+------------------------+----------------------+
| GPU  Name                 Persistence-M | Bus-Id          Disp.A | Volatile Uncorr. ECC |
| Fan  Temp   Perf          Pwr:Usage/Cap |           Memory-Usage | GPU-Util  Compute M. |
|                                         |                        |               MIG M. |
|=========================================+========================+======================|
|   0  NVIDIA GeForce 840M            Off |   00000000:04:00.0 Off |                  N/A |
| N/A   52C    P8             N/A /   19W |       5MiB /   2048MiB |      0%      Default |
|                                         |                        |                  N/A |
+-----------------------------------------+------------------------+----------------------+

+-----------------------------------------------------------------------------------------+
| Processes:                                                                              |
|  GPU   GI   CI        PID   Type   Process name                              GPU Memory |
|        ID   ID                                                               Usage      |
|=========================================================================================|
|    0   N/A  N/A      1064      G   /usr/lib/Xorg                                   2MiB |

Bu normal değil gibi. Arkada YouTube videosu açtım sonuç bu.

Bu normal varsayilan olarak zaten harici ekran karti istege gore kullanilir, varsayilan olarak dahili ekran karti kullanilir, yani bir sikinti yok ama dilerseniz profil olusturabilirsiniz bunun icin boylece nvidia surucusu ile calisir.

Bu normal varsayilan olarak zaten harici ekran karti istege gore kullanilir, varsayilan olarak dahili ekran karti kullanilir, yani bir sıkıntı yok ama dilerseniz profil olusturabilirsiniz bunun icin boylece NVIDIA surucusu ile calisir.

Ayarlarda görünmüyor NVIDIA ekran kartım. Görünmesi gerekir değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…