Rehber Linux'ta oyun oynamak için ayrıntılı rehber

Elinize sağlık.

Sorun ben de değil ise (yani ben sorunlu biri değil isem), Nobara'nın ana hedefi oyunlar ile ilgili tüm sürücü ve programları yüklüyor ve en iyi olması gerekiyor ama benim sistemde.
Neden değil;
1. Kasıyor bayağı,
2. Az FPS veriyor,
3. Genel olarak sistem ağır çalışıyor.

Basit bir XFCE ile modern görünümler elde ettiğim gibi, sistemim en hızlı çalışıyor, oyunlarda performansı çok güzel ve kasması da mevcut olmuyor.

Sorun sende değil. Nobara, zaten yüksek sistem gereksinimi istiyor.

Hafif dağıtım candır. Gerisi donanıma kurban hep konu için teşekkürler. Donanımı zayıf arkadaşlar için 3 hafif dağıtım bırakayım. Hepsini de kullandım hatta birini halen kullanıyorum.
AntiX
LXLE
Sparky minimal gui

Antix kullanmaktayım ve memnunum. Oyun da oynuyorum steam, epic, gog gibi yerlerden sistemim yettiğince. Sistem özelliklerim:

Anakart: MSI 945GM3
İşlemci(CPU): Intel Core2 Duo E7300 2.66 ghz
Ekran Kartı(GPU): AMD ATI Radeon HD 2400 PRO
Disk: Toshiba MK6475GSX 640 GB 5400 rpm HDD
Ram: 2 GB
İşletim sistemi: antiX 22 64 bit

Teşekkürler. Umarım oyunlar bilgisayarımda Windows'tan daha performanslı çalışır. Ubisoft oyunlarını da oynayabilecek olmak güzel.

Calismaz, calismasi icin bir sebep de yok zaten. Anca Windows suruculerinde regression olacak o da istisna.
Aslında var. Özellikle eski oyunlarda çoklu çekirdek desteği yetersiz olduğundan CPU kaynaklı çok fazla darboğaz yaşanıyor. DXVK ile oynanan oyunlarda CPU dağılımı çok daha dengeli ve Windows'a kıyasla daha iyi performans alınabiliyor.

Bir oyun motoru dxvk veya native dx uzerinde cekirdekli farkli bir sekilde kullanmaz kullanamaz.
DXVK ile oynanan oyunlarda extra olarak DX to VK conversion overheadi bulundugu icin performance penalty olmak zorunda. Linux uzerinde oyunlar her zaman Windows'da duydugundan daha fazla islem gucune ihtiyac duyar bu da performansi negatif yonde etkiler. Eger elinde soyledigini kanitlayan herhangi bir benchmark, test, deneme varsa paylasin gorelim. Eger sagda solda paylasilan AMD GPU'larin Linux uzerinde daha fazla performans vermesi durumundan bahsediyorsan bu sadece Linux amdgpu suruculerinin daha iyi olmasi yuzunden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…