Rehber Linux'ta oyun oynamak için ayrıntılı rehber

@gen2 Bu bilgi beni oldukça üzdü...

Log dosyasını yine de code kısmına ekledim. Önerilere açığım.
Mod arkadaşlar; code aralığı değişmesin diye imla kontrolü yaptırmadım.

Kod:
[15] INFO: # Xorg pre-start hook
[15] INFO: Previous state was: {'type': 'pending_pre_xorg_start', 'requested_mode': 'nvidia', 'current_mode': None}
[15] INFO: Requested mode is: nvidia
[51] INFO: Available modules: ['nouveau', 'bbswitch', 'nvidia', 'nvidia_drm', 'nvidia_modeset', 'nvidia_uvm']
[51] INFO: Unloading modules ['nouveau'] (if loaded)
[55] INFO: Loading module bbswitch
[120] ERROR: Cannot load bbswitch. Continuing anyways. Error is: Error running modprobe for bbswitch: None
[120] INFO: Setting GPU power to ON via bbswitch
[120] ERROR: Setting bbswitch to ON. Continuing anyways. Error is: Cannot open /proc/acpi/bbswitch
[165] ERROR: Xorg pre-start setup error
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/lib/python3.11/site-packages/optimus_manager/hooks/pre_xorg_start.py", line 51, in main
    setup_kernel_state(config, prev_state, requested_mode)
  File "/usr/lib/python3.11/site-packages/optimus_manager/kernel.py", line 22, in setup_kernel_state
    _nvidia_up(config, hybrid=(requested_mode == "hybrid"))
  File "/usr/lib/python3.11/site-packages/optimus_manager/kernel.py", line 81, in _nvidia_up
    if not pci.is_nvidia_visible():
           ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
  File "/usr/lib/python3.11/site-packages/optimus_manager/pci.py", line 67, in is_nvidia_visible
    bus_ids = get_gpus_bus_ids(notation_fix=False)
              ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
  File "/usr/lib/python3.11/site-packages/optimus_manager/pci.py", line 100, in get_gpus_bus_ids
    raise PCIError("Cannot find the integrated GPU. Is this an Optimus system ?")
optimus_manager.pci.PCIError: Cannot find the integrated GPU. Is this an Optimus system ?
[171] INFO: Removing /etc/X11/xorg.conf.d/10-optimus-manager.conf (if present)
[171] INFO: Writing state {'type': 'pre_xorg_start_failed', 'switch_id': '20230806T235650', 'requested_mode': 'nvidia'}

Konu sahibib ek olarak XanMod kerneli test edecekti, konuyu güncelleyecekti. Hiçbirini yapmadı daha öne çıkartıp duruyor gibi.
Geç cevap için özür dilerim. Uzun bir süredir internetim yoktu. Şu anda da internetim az. Belki bilmediğim başka bir şeyler vardır diye konuyu öne çıkartıyordum ki bu bilgileri yazsınlar ve düzenlememde kullanayım. Lakin sizi çok fazla rahatsız etmişim. Bu yüzden özür dilerim.

XanMod testini paylaşacaktım lakin uzun bir süre önce bilgisayarımın anakartı bozuldu ve tüm her şeyim çöp oldu. Şu anki bilgisayarımın ekran kartı yok. Şimdi tekrar test yaparsam doğru sonuç verir mi emin değilim. Eğer istersen yine de yaparım ama biraz gecikmeli bir şekilde sonuçları paylaşabilirim.

Konuyu güncelleyecektim, hatta düzenlemem ve eklemem gereken her şeyi bir kenara yazmıştım lakin düzenleme hakkı için başvurduktan sonra internetim yokken talebim onaylanmış. O yüzden düzenleyemedim. Şimdi tekrar düzenleme hakkı istesem yine internetimin olmadığı bir günde düzenleme talebim onaylanacak ve düzenleyemeden düzenleme sürem bitecek.
Merhaba;
CachyOS'un hem (KDE) Wayland hem de X11'inde Wine yüklerken aldığım hata mesajı. Pamac'dan sadece Wine yüklerken de cups ve samba haricindeki pluginleri seçiyorum.
Yine uygun olmayan mimari hatası veriyor.
Geç cevap için özür dilerim. CachyOS bazen öyle yapabiliyor. Birkaç kere indirmeyi deneyince Wine inecektir. İlk indirme denemelerinde hata verecek ama sonrasında doğru paketi bulunca indirecek. Eğer bundan rahatsız olduyssan başka bir dağıtıma geçebilirsin.

Konuya geç bile olsa cevap veriyor olmanız güzel bir şey.

Herkes hayatını forumda geçirmediği gibi, kişisel yaşadığı sorunları bilemememizde normal. Ama bir internet sorunu yaşamak ki, bir arkadaşım evindeki internetin 2 ay boyunca kesilmesi ve malum ISS'in açıklama yapamaması gibi garip durumlar hepimizin başına gelebilecek absürtlüklerdendir.

Xerolinux'e geçtim (linux kernel var).

W11 ile oyuna devam ediyorum ama linux'de devam edebilmek için bir çözüm arayışlarım devam ediyor.

Bugün oyunu default Wine ayarları ile çalıştırdığımda yaklaşık 10 sn'lik tepki gecikmesi yaşıyordum. Daha önce bir arkadaşımızın konusundaki ayarlara göre Winecfg'i değiştirdiğimde bu tepki gecikmesi 3sn seviyelerine kadar geriledi. Konu hangisi idi bulamadım hatırlayamadım . Umarım buradan görüp de yardımcı olabilecek veya
Akıl akıldan üstündür sözü ile öneriler yapabilecekler olabilir. (gamemode not installed yet)

(Xeon2670 cpu - 16670 ti gpu - 16gb ddr3 ; oyun adı : "Rise of Kingdoms")

Dosya Ekleri

• proton ayarları-1.png
    32,4 KB · Görüntüleme: 56
  • wine ayarlari-1.png
    29,5 KB · Görüntüleme: 57
ellerine sağlık

Çok yoğun hissedilir gecikmeyi de ilk sizden duydum. Kendim 2015 çıkışlı Skylake CPU/Maxwell 1 GPU'lu laptopumda güncel çekirdek sürümlerini kullandım, Xanmod çekirdeğinde Arch'daki hazır CFS ayarlarıyla kullandım. Modsuz mainstream Debian çekirdeğini de kullandım, Debian ve Ubuntu'nun çekirdeklerini de kullandım. Kendi bilgisayarımı aldığımda 5.4 çekirdeği vardı, Debian'dır, Ubuntu'dur, Linux Mint'dir falan derken o bilgisayarda 5.4 çekirdeğinden şu anki 6.5'e kadar farklı distrolarda kullandım ve hiç sorun da yaşamadım. Şu anda sadece okulda kullanıyorum ama bilgisayarım 8 senelik, sorun olmamalı.

Geçen 6.2 kernel kullanmıştım yüksek işlemci gerektiren işlemlerde performans azalmıştı, bende 5.15'e geri döndüm. Muhtemelen bir sonraki LTS kernel a geçene kadar 5.15'e devam ederim.

Gerçi internette bazı okuduğum sorunlara göre ufak bir problem. Muhtemelen ileride düzelir.

Linux iyi güzel bir işletim sistemi. Sadece günlük kullanımda Windows daha çok işimi görüyor. Kullandığım programlar ve oyunlar Windows'ta daha optimize. İkisi de kendince güzel işletim sistemleri.

Epic Games ve Ubisoft Connect'i kurarken ne yaptılarsa Lutris hatalarla dolu, acı verici serüven yaşatırken Steam'e eklemek tüm sorunları alıp götürüyor arkadaşlar. Güncelleme olarak bu yorumumu eski yorumum varsa üstüne ekliyorum.

Not: Epic Games için kurulu oyunu tanıtmada Heroic de aynı acıyı yaşatıyor.

Hocam tek bir sorun var bunlar sanal makinede çalışır mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…