Old Major
Kilopat
- Makaleler
- 3
Daha fazla
Vscodium'da özelleştirme için Custom UI style diye bir eklenti indirdim.
Ben de
Ancak daha şeffaf yapmıyor. Sadece rengi şöyle karatıyor.
Bu kararan yer az önce bahsettiğim
Niye bunu Linux'a koydum derseniz ben bazı kaynaklarda şeffaflığın VSCode/VSCodium'da yapılmasının zor olduğundan bahsettiklerini hatırlıyorum ve Mac kullanan adam Reddit'te başka bir eklentiyle gayet güzel transparanlık yapabilmiş. İşte adamın fotosu. ben onunla aynı eklentiyi (APC diye bir eklenti) indirdim ve adamın yaptıklarını kendi
İsteyen kişilere mesajımı açabilirim. Karışık anlatmış olabilirim. Teşekkür ederim.
settings.json
dosyasına "custom-ui-style.external.imports"
koyarak eklentiyi istediğim CSS dosyasına bağlandırdım. CSS dosyasına CTRL+Shift+p kombinasyonu yapıp gelen ekranda Developer: Toggle developer tools
yazınca çıkan inceleme yerinde (tarayıcılardaki incele gibi, ama VSCodium/VSCode'un kendi arayüzü) görebileceğiniz arayüz etiketlerine istediğin özellikleri atayabiliyorsun CSS dilinde.Ben de
view-lines.monaco-mouse-cursor-text
sınıfına şöyle opak bir renk atadım:
CSS:
.view-lines.monaco-mouse-cursor-text {
background-color: rgba(12,2,1,0.4) !important;
}
Ancak daha şeffaf yapmıyor. Sadece rengi şöyle karatıyor.

Bu kararan yer az önce bahsettiğim
view-lines.monaco-mouse-cursor-text
sınıfı atanan yer, yani yazı editleme yeri.Niye bunu Linux'a koydum derseniz ben bazı kaynaklarda şeffaflığın VSCode/VSCodium'da yapılmasının zor olduğundan bahsettiklerini hatırlıyorum ve Mac kullanan adam Reddit'te başka bir eklentiyle gayet güzel transparanlık yapabilmiş. İşte adamın fotosu. ben onunla aynı eklentiyi (APC diye bir eklenti) indirdim ve adamın yaptıklarını kendi
settings.json
dosyama taşıdım. Şeffaflık(daha doğrusu buğulanma ama bu şeffaflık da içeriyor) hariç adamın her özelliği (mesela geçiş efektleri) bende oluyor. Adam bunları eklemiş.İsteyen kişilere mesajımı açabilirim. Karışık anlatmış olabilirim. Teşekkür ederim.