Linux'ta VSCodium içerisinde belirli bir divi şeffaflaştırmaya çalışınca kararıyor

Old Major

Kilopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Vscodium'da özelleştirme için Custom UI style diye bir eklenti indirdim. settings.json dosyasına "custom-ui-style.external.imports" koyarak eklentiyi istediğim CSS dosyasına bağlandırdım. CSS dosyasına CTRL+Shift+p kombinasyonu yapıp gelen ekranda Developer: Toggle developer tools yazınca çıkan inceleme yerinde (tarayıcılardaki incele gibi, ama VSCodium/VSCode'un kendi arayüzü) görebileceğiniz arayüz etiketlerine istediğin özellikleri atayabiliyorsun CSS dilinde.
Ben de view-lines.monaco-mouse-cursor-text sınıfına şöyle opak bir renk atadım:

CSS:
.view-lines.monaco-mouse-cursor-text {
 background-color: rgba(12,2,1,0.4) !important;
}

Ancak daha şeffaf yapmıyor. Sadece rengi şöyle karatıyor.

Ekran Görüntüsü_20250502_235647.png

Bu kararan yer az önce bahsettiğim view-lines.monaco-mouse-cursor-text sınıfı atanan yer, yani yazı editleme yeri.
Niye bunu Linux'a koydum derseniz ben bazı kaynaklarda şeffaflığın VSCode/VSCodium'da yapılmasının zor olduğundan bahsettiklerini hatırlıyorum ve Mac kullanan adam Reddit'te başka bir eklentiyle gayet güzel transparanlık yapabilmiş. İşte adamın fotosu. ben onunla aynı eklentiyi (APC diye bir eklenti) indirdim ve adamın yaptıklarını kendi settings.json dosyama taşıdım. Şeffaflık(daha doğrusu buğulanma ama bu şeffaflık da içeriyor) hariç adamın her özelliği (mesela geçiş efektleri) bende oluyor. Adam bunları eklemiş.

İsteyen kişilere mesajımı açabilirim. Karışık anlatmış olabilirim. Teşekkür ederim.

Platform ve masaüstü kaynaklı da olabiliyor. VSCode'un kullandığınız Linux masaüstü ortamında transparanlık destekleyip desteklemediğine baktınız mı?

Platform ve masaüstü kaynaklı da olabiliyor. VS Code'un kullandığınız Linux masaüstü ortamında transparanlık destekleyip desteklemediğine baktınız mı?

Şu an Hyprland kullanıyorum ama hem KDE X11 hem de KDE Wayland'de çalışmıyor. Denemek için hypr.confdosyasından blur ekleyip deneyebilir miyiz?

Bu sadece KDE'de çalışıyormuş ama şöyle bir sorun var. Bu sizin yaptığınız gibi VSCode CSS'i yapmaktan ziyade daha çok pencere kurallarıyla oynuyor. O şekilde blur ve opacity değiştirebiliyorsunuz.

Bu sadece KDE'de çalışıyormuş ama şöyle bir sorun var. Bu sizin yaptığınız gibi VS Code CSS'i yapmaktan ziyade daha çok pencere kurallarıyla oynuyor. O şekilde blur ve opacity değiştirebiliyorsunuz.

Pardon geç cevap verdim. Olmadı maalesef.

1746466770461.png

Bu bağımlılıkları kurdunuz mu? Ayrıca xprop kullanıldığına göre X11 üzerinde çalışıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı