Linux'tan korkulmalı mı?

Screenshot_2022-05-26_17-31-37.png


Yahu şu güzellik sana ne zarar verebilir? Sistemin için iyilik bile yapmış olursun.
 
Merhaba, benim acayip şekilde Linux korkum var. Hani indirirsem memnun kalır mıyım, PC'ye zarar verir mi gibi düşüncelerim var. Bir de terminal çok karışık geliyor. Sizce Linux kullana kullana alışır mıyım?
PC'ye zarar gelmez :) :)

Terminali kullanmak zorunda degilsin basta, sonra ogrenince zaten terminalsiz bir sey yapmaz oluyorsun. Dene, gor.
 
Sisteminiz iyi diye hatırlıyorum, dualboot yaparak Linux kurmanızı öneririm, hem yeni işletim sistemi öğrenirsiniz hem de kendinizi geliştirirsiniz. Zarardan çok faydası olur.
 
1- İşletim sistemi (en azından dağıtıcısı belli olanlar) doğrudan bir sisteme zarar vermez.
2- Memnun kalmazsanız silersiniz.
3- İlla Linux veya Windows kurmak zorunda değilsiniz. Her ikisini de kurabilirsiniz. Denedikten sonra istemezseniz kaldırabilirsiniz.
4- İşletim sistemi kullanım amacınıza ve biraz da sisteminize bağlı olarak tercih edilmelidir. Yahut bir öncekinde belirttiğim üzere iki işletim sistemi kullanmak tercih edilebilir.
 
Merhabalar;
Korkularınız gayet normal. Alışagelmiş ortamdan uzaklaşmaş her zaman zor. Fakat bu gibi durumlar için Virtual Box gibi sanal makine programları bulunuyor. Kendi işletim sisteminizin yerine kullanmaktansa sanal makineye kurun ve orada test edip alışmaya çalışın. Bu şekilde hem bilgisayarınıza zarar verme ihtimalinizi mimimuma indirgeyerek kendinizi rahatlatmış da olursunuz. En iyi şekilde performans vermez elbette fakat bu sorularınızın hepsini cevaplarsınız.
 
İşletim sistemi değiştirmekle zarar veremezsin bilgisayara. En kötü bir şeyler ters gider, baştan kurarsın. Linux Mint gibi kolay dağıtımlarla başla, neredeyse terminal kullanmıyorsun bile.
 

Geri
Yukarı