Linux'tan Sonraki Windows Deneyimi

Sigmund Freud

Hectopat
Makaleler
29
Daha fazla  
2 haftadır Linux kullanıyorum. Öncesinde de 6 aylık bir Linux geçmişim var. Öncesinde hep Dual boot kullanırdım ama bu hafta 2 hafta ana makinemde sırf Linux kullanıyorum. Belki lazım olur diye Windows 10 indirdim dün. Size şöyle söyleyeyim. Linux rahatlığı yok. Hakikaten Linux rahatlığı yok. Linux da çoğu programım hazır. Linux'ta iki kod giriyorsun hemen işini hallediyorsun. Windows ohoooo!
Şimdi şey diyeceksiniz: "ABARTMA!" Ben sadece hissetiklerimi yazıyorum. Çok boğucu bir atmosferi var Windows'un.
Hani millet diyor ya bazıları: "Linux daha özgür, Windows kapalı kutu, Windows kağnı hantal."
Haklılar. Öyle bir seviyeye geldim ki kullanırken ekranda dönen yüklenme dairesine sövecek kadar oldum.
İçerisi çok boğuktu. Aşırı sıktı. Yani Pardus'tan sonra Windows olmadı.
Pardus'ta aşağıdakileri yapabiliyorum:
  • İnternete giriyor. Alo desin yeter hesabı.
  • Ofis programları var.
  • Oyunlarımı çatır çatır oynuyorum.
  • Photoshop ile ilgili bir işim olursa GIMP var aslanlar gibi.
  • Visual Studio Code da var. PyCharm da var.
Yani Windows nam-ı diğer pencereye gerek yok.
Windows benim için artık kırık bir pencere.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 haftadır Linux kullanıyorum. Öncesinde de 6 aylık bir Linux geçmişim var. Öncesinde hep Dual boot kullanırdım ama bu hafta 2 hafta ana makinemde sırf Linux kullanıyorum. Belki lazım olur diye Windows 10 indirdim dün. Size şöyle söyleyeyim. Linux rahatlığı yok. Hakikaten Linux rahatlığı yok. Linux da çoğu programım hazır. Linux'ta iki kod giriyorsun hemen işini hallediyorsun. Windows ohoooo!
Şimdi şey diyeceksiniz: "abartma!" ben sadece hissetiklerimi yazıyorum. Çok boğucu bir atmosferi var Windows'un.
Hani millet diyor ya bazıları: "Linux daha özgür, Windows kapalı kutu, Windows kağnı hantal."
Haklılar. Öyle bir seviyeye geldim ki kullanırken ekranda dönen yüklenme dairesine sövecek kadar oldum.
İçerisi çok boğuktu. Aşırı sıktı. Yani Pardus'tan sonra Windows olmadı.
Pardus'ta aşağıdakileri yapabiliyorum:
  • İnternete giriyor. Alo desin yeter hesabı.
  • Ofis programları var.
  • Oyunlarımı çatır çatır oynuyorum.
  • Photoshop ile ilgili bir işim olursa GIMP var aslanlar gibi.
  • Visual Studio Code da var. PyCharm da var.
Yani Windows nam-ı diğer pencereye gerek yok.
Windows benim için artık kırık bir pencere.

Terminali kullabilen herkes için en rahatı Linux, yaklaşık 1 yıllık Kali Linux kullanmış biri olarak verdiği kullanım kolaylığı ne Mac'te ne Windows'ta vardı.

Hocam son 200 mesajınızda sadece Linux övüyorsunuz. Tamam anladık seviyorsunuz. Linus Torvalds bu kadar övmüyor.
Neden ovuyor peki? Cunku gercek rahatliga ulasti, Linux pencereden sonra ilac gibi birsey.

Bu yilin baslarinda Linux'u kotuleyip duran pencere fanboyu'nun tekiydim. Enginar hocam sagolsun Pop!_Os'e gectim windows'dan. Linux terminaline merak saldim ve ogrendim eninde sonunda. Suan Gentoo ve Artix kullaniyorum, pencerenin yuzune bile bakmam.

Windows için dediğiniz şeyleri Linux kullanırken yaşadım, muhtemelen küçüklüğümden beri Windows kullandığım için tasarım vb şeyler farklı ve boğucu geldi bana. Müsait olduğum bir zaman da elemantery OS deneyeceğim, tasarımı göze hoş geliyor. Yine de Windows'dan vazgeçemem muhtemelen, alışkanlıkları bırakmak zor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı