Linux'tan Windows 11'e geçince "E" diski kayboldu

ys3223

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Linux PC'ye format atıp Windows 11'e geçirdim ama disklerden biri dosya gezgininde gözükmüyor. Üstüne disk yöneticisinde 4'e bölünmüş şekilde gözüküyor.

Bir de tüm bu disklerin bir disk şeklinde gözükmesini sağlayabilir miyiz?

Dosya Ekleri

• resim_2025-05-09_161553109.png
    resim_2025-05-09_161553109.png
    34,3 KB · Görüntüleme: 17
  • Ekran görüntüsü 2025-05-09 161525.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-09 161525.png
    139,5 KB · Görüntüleme: 16
Linux PC'ye format atıp Windows 11'e geçirdim ama disklerden biri dosya gezgininde gözükmüyor. Üstüne disk yöneticisinde 4'e bölünmüş şekilde gözüküyor.

Dizine eklenmesini istediğiniz bölüme sağ tıklayıp "sürücü harfi ve yolu değiştir..." seçeneğine basın. Sonra "Ekle"ye basıp harf ekleyin. Birde Windows'un desteklediği bir dosya sistemi olması lazım.

Son düzenleme:

Diskin görünmemesi sorununu daha sonra çözersiniz.
Öncelikle çözmeniz gereken temel ve başka bir sorun var.
Windowsun kurulu olduğu disk dışındaki diskleri sökün ve PC başlatın. Windows açılımıyorsa ki gördüğüm kadarı ile sistem bölümleri farklı disklerde oluşmuş ve açılmamalı.
Kasada sadece sistem kuracağınız disk takılı iken tekrar kurulum yapın.
Sistem düzgün şekilde kurulduktan sonra diğer diskleri de takın. Konuda belirttiğiniz sorunun çözümüne geçebilirsiniz ve kim bilir belki gerek bile kalmaz.

Son düzenleme:
Diskin görünmemesi sorununu daha sonra çözersiniz.
Öncelikle çözmeniz gereken temel ve başka bir sorun var.
Windows'un kurulu olduğu disk dışındaki diskleri sökün ve PC başlatın. Windows açılımıyorsa ki gördüğüm kadarı ile sistem bölümleri farklı disklerde oluşmuş ve açılmamalı.
Kasada sadece sistem kuracağınız disk takılı iken tekrar kurulum yapın.
Sistem düzgün şekilde kurulduktan sonra diğer diskleri de takın. Konuda belirttiğiniz sorunun çözümüne geçebilirsiniz ve kim bilir belki gerek bile kalmaz.

Hocam ben problemi çözdüm birimleri silip tekrar yeniden birim atayınca düzeldi. Ayrı disklerde yüklenmiş olması sorun yaratır mı? Çünkü bayağı bir program kurdum ve Windows kurulumu çok uzun sürüyor tekrar uğraşmak istemiyorum. En son hali böyle gözüküyor.

Dosya Ekleri

• resim_2025-05-09_170312528.png
    resim_2025-05-09_170312528.png
    52,8 KB · Görüntüleme: 9
Hocam ben problemi çözdüm birimleri silip tekrar yeniden birim atayınca düzeldi. Ayrı disklerde yüklenmiş olması sorun yaratır mı? Çünkü bayağı bir program kurdum ve Windows kurulumu çok uzun sürüyor tekrar uğraşmak istemiyorum. En son hali böyle gözüküyor.
Yeni kurulum yaptığını düşündüğüm için geç olmadan ve fazla program kurmadan önce tekrar kurulum yapmanın iyi olacağını düşünmüştüm.
Tekrar kurmakla vakit kaybetmek istemiyorsan şart değil.
Tek sakıncası şu: O kasada şu anda takılı disklerin en az iki tanesi birlikte takılı olmadığı sürece PC açılmaz. Hangi ikisi emin olamadım. O diskler sürekli kasada takılı kalacak ise kullanmaya devam edebilirsin, zararı olmaz.

@ys3223
Geleceğe yönelik:
Bundan sonraki hayatında. Gelecekte. PC'ye takrar format atman gerekirse kasadan sistemi kuracağın disk dışındaki diskleri çıkarıp kurulumu öyle yap. Diğer diskleri ise kurulumdan sonra tak... Bu şekilde sistemi temiz kurmuş ve olası sorunların önüne geçmiş olursun.

Önceki mesajımda da belirttiğim üzere şu anda tekrar format atman şart değil, kullanabilirsin, performansı etkilemez.

Son düzenleme:
Yeni kurulum yaptığını düşündüğüm için geç olmadan ve fazla program kurmadan önce tekrar kurulum yapmanın iyi olacağını düşünmüştüm.
Tekrar kurmakla vakit kaybetmek istemiyorsan şart değil.
Tek sakıncası şu: O kasada şu anda takılı disklerin en az iki tanesi birlikte takılı olmadığı sürece PC açılmaz. Hangi ikisi emin olamadım. O diskler sürekli kasada takılı kalacak ise kullanmaya devam edebilirsin, zararı olmaz.

@ys3223
Geleceğe yönelik:
Bundan sonraki hayatında. Gelecekte. PC'ye takrar format atman gerekirse kasadan sistemi kuracağın disk dışındaki diskleri çıkarıp kurulumu öyle yap. Diğer diskleri ise kurulumdan sonra tak... Bu şekilde sistemi temiz kurmuş ve olası sorunların önüne geçmiş olursun.

Önceki mesajımda da belirttiğim üzere şu anda tekrar format atman şart değil, kullanabilirsin, performansı etkilemez.

Tamamdır hocam sağ olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı