Linux'u kaldırıp Win10 kurmak

Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Memur
Dün bir laptop sipariş verdim ancak laptop linux yüklü olarak geliyor.
Dell Inspiron 7567 4b30f81c İ5-7300hq 8gb 1tb 4gb Gtx1050 15.6 - n11.com

Linux'u tamamen kaldırıp Windows 10 yüklemek istiyorum. Normalde Windows yüklü bir bilgisayar için işlemleri biliyorum ama anladığım kadarıyla Linux'ta olay biraz farklı. Forumlarda ve videolarda işime yarayacak bilgilere ulaşamadım. Bana yapacağım işlemleri sırasıyla anlayabileceğim bir dille anlatırsanız sevinirim. Kargom bu pazartesi elime geçecek. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Technopat youtube kanalında rehber videolar var. Onları izleyip halledebilirsiniz bence.
Bu arada hayırlı olsun. Kullandıktan sonra fikirlerinizi de yazar mısınız. Ben de düşünüyorum. Bu fiyat aralığında bu özellikte çok az laptop mevcut. Tasarım da hoşuma gitti. Aklımda bulunsun.

Olaylar farklı değil. Gelen FreeDos/Ubuntu kurulumu zaten UEFI destekli olarak kurulu geliyor cihazda. Direk kurulum diskini takıp kurabilirsin. Ama ille de kontrol edicem dersen Del tuşu ile BIOS'a girip Boot sekmesi altından UEFI ve Secure Boot ifadelerini Enabled konumunda olup olmadıklarını kontrol etmen yeterli.

USB 'ye Windows iso dosyasını yükleyip boot edeceksin. Yükleme ekranında bütün diski biçimlendirirsen Linux da silinir. Ama Linux da güzel bir işletim sistemidir, iki işletim sistemi birden kullanmayı düşündün mü hiç?

Bir türlü kurtulamadım şu ubuntu belasından. 5 saattir Win 10 kurmaya çalışıyorum. Youtubedaki videolardan denemediğim yöntem kalmadı. en son birinde bootladım usbye ama yüklerken gerekli sürücü bulunamadı gibi bir hata verdi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu yöntemdi.
@SypeR
@Recep Baltaş

Diski çıkarıp başka bir bilgisayara bağlantılarını yaparak harici olarak tak. Sonra disk yöneticisinden biçimlendirip tekrar yeni aldığın laptopa tak. Ardından Windows kur. Eski laptopumda çift işletim sistemi vardı. Linux ve Windows olmak üzere. Linux'tan ve LinuxGrub dan kurtulmak için bu yöntemi uygulamıştım. Garanti veremem ama denemekten zarar gelmez.

Sürücü yükle hatasını geçmek çok basit. Hatayı verdiğinde flash belleği bir defa takıp çıkarın ve yeniden dene deyin. @Seyhoo hocam bu konu ile ilgili bir video çekmişti hatta.

Çıkarıp takmayı denedim maalesef işe yaramıyor. Ubuntu live cd ile gparted aracılığıyla harddiski ntfs olarak biçimlendirdim zaten ama bir işe yaramadı.

Bugün başka bir bilgisayar bulup win10 usbsini rufus ile yapacağım. Eğer bu da işe yaramazsa servise vericem. Sıfır bilgisayar alıp böyle uğraşmak canımı sıktı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı