Linux'u USB'den çalıştırmak yerine PC'ye kurmak

kaanrhyme

Hectopat
Daha fazla  
Linux'la ilgili fazla bilgim yok. Benim bilgisayarımda sanırım hard disk sıkıntısı var. Ben flash belleğime Linux Lite 5.4 attım ve flash bellekle başlatıp start Linux Lite diyorum. Düzgün bir şekilde açılıyor ama sanırım flash bellekten başlatıyor ve her kapatıp açmamda her şeyim gidiyor. Yardım eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu özelliğe Live CD deniliyor. İşletim sistemini USB bellek üzerinden çalıştırıyorsunuz. Linux dağıtımlarında bulunan mükemmel bir özellik. Deneme sürümü diyebiliriz. Masaüstünde kurulum dosyası yok mu? Ayrıca hangi dağıtımdan bahsediyorsunuz?

Bu özelliğe Live CD deniliyor. İşletim sistemini USB bellek üzerinden çalıştırıyorsunuz. Linux dağıtımlarında bulunan mükemmel bir özellik. Deneme sürümü diyebiliriz. Masaüstünde kurulum dosyası yok mu? Ayrıca hangi dağıtımdan bahsediyorsunuz?
Var evet. Ama "Güncelleştirler ve Diğer Yazılımlar" ekranında takılı kalıyor. Harddsikten olduğunu düşünüyorum. Dağıtım derken ne demek istediniz?

Linux'la ilgili fazla bilgim yok. Benim bilgisayarımda sanırım hard disk sıkıntısı var. Ben flash belleğime Linux Lite 5.4 attım ve flash bellekle başlatıp start Linux Lite diyorum. Düzgün bir şekilde açılıyor ama sanırım flash bellekten başlatıyor ve her kapatıp açmamda her şeyim gidiyor. Yardım eder misiniz?

Hocam USB'yi takınca soruyor ya orada setup ya da install demesi lazım oraya girin kurulumu yapın.

Var evet. Ama "Güncelleştirler ve Diğer Yazılımlar" ekranında takılı kalıyor. Harddsikten olduğunu düşünüyorum. Dağıtım derken ne demek istediniz?
Aynı hata bende de Xubuntu'da oluyordu. Kullandığınız dağıtımın eski bir sürümünü kurmayı deneyin. Zaten kurulum bitince son sürüme yükseltebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2021-05-04_03-50-32.png
    Screenshot_2021-05-04_03-50-32.png
    75,4 KB · Görüntüleme: 50
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı