Birşeyler yapmak için hangi komutları yazacağımızı bilemememiz Linux'un eksisi bence. Windows'taki gibi kolay olmuyor birşeyler yapmak. Komutları bilmek gerekiyor. Wine ile oyun kursak bile o oyunun TR yamasını veya mod'unu kuramıyoruz. Mesela MangoHud kurmak ve yapılandırmak bile bilmeyen için işkence.
Denediğim oyunların Türkçe yaması var ise kuruyorum, birkaç tanesi hariç sorun yaşamadım.
Mangohud için GOverlay kullanmak oldukça basit.
Mod konusunu hiç test etmedim.
Denediğim oyunların Türkçe yaması var ise kuruyorum, birkaç tanesi hariç sorun yaşamadım.
Mangohud için GOverlay kullanmak oldukça basit.
Mod konusunu hiç test etmedim.
2021 senesinde hala Wi-Fi sorunu yasayacaginiz, ekranin saçma sapan kilitlenebilecegi, masaustunde dosya kopyalarken hata alabileceginiz yani en temel GUI/Kernel islemlerinde hatalarla karsilasabileceginiz distrolar var. Bunlari Windows'da gormezsiniz.
Birkaç distronun çalışmaması bunu genel olarak bir problem yapmaz. Windows'un bir sürümü var, Linux'un ise milyonlarca sürümü var. Tabii ki uyumluluk değişecek. Ne bekliyorsunuz anlayamadım.
Bir şeyler yapmak için hangi komutları yazacağımızı bilemememiz Linux'un eksisi bence. Windows'taki gibi kolay olmuyor bir şeyler yapmak. Komutları bilmek gerekiyor. Wine ile oyun kursak bile o oyunun TR yamasını veya Mod'unu kuramıyoruz. Mesela MangoHud kurmak ve yapılandırmak bile bilmeyen için işkence.
Yine distrodan distroya değişiklik gösterecek bir etken. Bazı distrolar stabilliğe önem verir, bazı distrolar güncelliğe. Stabillikde distroya göre değişir.
Birkaç distronun çalışmaması bunu genel olarak bir problem yapmaz. Windows'un bir sürümü var, Linux'un ise milyonlarca sürümü var. Tabii ki uyumluluk değişecek. Ne bekliyorsunuz anlayamadım.
Zaten genel olarak Linux problemli demedim. En temel fonksiyonlari dahi yerine getiremeyen distrolarin olduguna dikkat cekmek istedim. Dogru duzgun test plani olan distrolar gormek isiyorum, troubleshooting yapmak zorunda kalmamali kullanici. Burada silecekleri calismayan arabadan bahsetmiyoruz, direkt 1 tekerlegi eksik arabadan bahsediyoruz.