Linux'un Windows'dan daha üstün olduğu noktalar

Birşeyler yapmak için hangi komutları yazacağımızı bilemememiz Linux'un eksisi bence. Windows'taki gibi kolay olmuyor birşeyler yapmak. Komutları bilmek gerekiyor. Wine ile oyun kursak bile o oyunun TR yamasını veya mod'unu kuramıyoruz. Mesela MangoHud kurmak ve yapılandırmak bile bilmeyen için işkence.
Denediğim oyunların Türkçe yaması var ise kuruyorum, birkaç tanesi hariç sorun yaşamadım.
Mangohud için GOverlay kullanmak oldukça basit.
Mod konusunu hiç test etmedim.

Bilgisayarım aralıksız 30 gündür çalışıyor ve hala gayet stabil.

Arka planda hangi uygulamalar açık? 11 GB RAM kullanımı gözüküyor, açık uygulamalardan dolayı mı yoksa uzun süreli kullanımdan dolayı mı?

Bilgisayar açıkken görüntü çıkışını kullanmadığım GPU'yu sökünce bilgisayar bir şey olmamış gibi çalışmaya devam ediyor.

Bu işlem anakarta veya ekran kartına zarar vermiyor mu?

2 sanal makine, Minecraft sunucusu, bitwarden sunucusu ve Brave.
Bilgisayara Allah kolaylık versin 😀. Hem sunucu hem de ana bilgisayar olarak kullanmak çok akıllıca.

Artik herkes bunlari ezbere biliyor, sikmaya baslamadi mi sizce de? Acilan ayni konular, yazilan ayni mesaj. 😒
Aynen öyle, herkes birbirini tekrarlıyor artık. Biri Linux Windows'tan iyidir konusu açıyor, diğeri distro önerisi ile kategöriyi spamlama peşinde.

Ben Windows kullanıyorum ama en yakın zamanda Linux Mint Xfce'ye geçeceğim.
Ya kardeşim, Windows kullanıyorsan ne karşılaştırıyorsun?
Sinir oluyorum bir şeyin fanı olup kullanmayan insanlara.

2021 senesinde hala Wi-Fi sorunu yasayacaginiz, ekranin saçma sapan kilitlenebilecegi, masaustunde dosya kopyalarken hata alabileceginiz yani en temel GUI/Kernel islemlerinde hatalarla karsilasabileceginiz distrolar var. Bunlari Windows'da gormezsiniz.
Birkaç distronun çalışmaması bunu genel olarak bir problem yapmaz. Windows'un bir sürümü var, Linux'un ise milyonlarca sürümü var. Tabii ki uyumluluk değişecek. Ne bekliyorsunuz anlayamadım.

Bir şeyler yapmak için hangi komutları yazacağımızı bilemememiz Linux'un eksisi bence. Windows'taki gibi kolay olmuyor bir şeyler yapmak. Komutları bilmek gerekiyor. Wine ile oyun kursak bile o oyunun TR yamasını veya Mod'unu kuramıyoruz. Mesela MangoHud kurmak ve yapılandırmak bile bilmeyen için işkence.
Aynen kardeşim, ben komutları sallıyorum zaten. O kadar manpageyi, wikiyi sen bilemeyesin diye yazdılar.

Yine distrodan distroya değişiklik gösterecek bir etken. Bazı distrolar stabilliğe önem verir, bazı distrolar güncelliğe. Stabillikde distroya göre değişir.

- Bilgilerimizi satmiyor -> bu kisim supheli, tum distrolar open-Source degil.
Linux genel olarak bilgilerinizi satmıyor, ondan şüpheli olduğunu düşünmüyorum. Tabii distroya göre değişecek bir etken.
Linux ile dört tane sorunum var, dördü de çözülse Windows'u terk ederim.
Sorunlarınız nedir?

Son düzenleme:
Birkaç distronun çalışmaması bunu genel olarak bir problem yapmaz. Windows'un bir sürümü var, Linux'un ise milyonlarca sürümü var. Tabii ki uyumluluk değişecek. Ne bekliyorsunuz anlayamadım.

Zaten genel olarak Linux problemli demedim. En temel fonksiyonlari dahi yerine getiremeyen distrolarin olduguna dikkat cekmek istedim. Dogru duzgun test plani olan distrolar gormek isiyorum, troubleshooting yapmak zorunda kalmamali kullanici. Burada silecekleri calismayan arabadan bahsetmiyoruz, direkt 1 tekerlegi eksik arabadan bahsediyoruz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı