Linux'un Windows'dan daha üstün olduğu noktalar

Linux fanatiklerini anlayamıyorum. "şu programı nasıl yüklerim?" veya "masaüstüne nasıl kısayol eklerim?" diye sorduğumda "uç birimi aç şu kodları yaz..." falan gibi cevaplar alıyorum. Ben Linux'ü insanlara tavsiye eden biri olsam böyle bir şey demeye/yazmaya utanırım. Niye kod yazıyorum yahu. Windows'ta bu işler grafik arayüzüyle, iki tıkla halloluyor.

Linux taraftarları Linux'ün yayılmasını istiyorlarsa iki şeyi halletmeleri lazım.

1) Uçbirimi unutun ve her şeyi grafik arayüzüne ekleyin.

2) Daha fazla programı Linux'e kazandırın. Sadece internete girip Office programı kullanacaksanız sorun yok ama insanın illaki başka acayip programlara ihtiyacı doğuyor. (mesela club deck yazılımı Linux'te yok ve Wine ile de çalışmıyor.)

Oh be içimi döktüm.

Ben hem Windows hem Linux kullanmanızı tavsiye ederim. Normal işler için Linux, özel bir program lazım olunca Windows.
Aynı düşüncedeyim. Uçbirim'in dilinden anlamıyorum.

Linux fanatiklerini anlayamıyorum. "şu programı nasıl yüklerim?" veya "masaüstüne nasıl kısayol eklerim?" diye sorduğumda "uç birimi aç şu kodları yaz..." falan gibi cevaplar alıyorum. Ben Linux'ü insanlara tavsiye eden biri olsam böyle bir şey demeye/yazmaya utanırım. Niye kod yazıyorum yahu.
Cok basit.
CLI > GUI

CLI ile yapabilecegin parametre dagilimini GUI ile ancak ruyanda gorursun.

GUI basittir ve arkada doneni obfuscate eder, temel kullanici icin iyidir power user icin kabustur.

Cok basit.
CLI > GUI

CLI ile yapabilecegin parametre dagilimini GUI ile ancak ruyanda gorursun.

GUI basittir ve arkada doneni obfuscate eder, temel kullanici icin iyidir power user icin kabustur.
İyi o zaman. Sana CLI ile mutluluklar dilerim "power user". Ama lütfen sıradan kullanıcılara Linux'e geçme çağırısı yapmayın (eğer yapıyorsan). Çünkü geçtiklerinde hissettikleri şey tam bir hayal kırıklığı oluyor. Onların istediği şey CLI değil, kullanışlılık.
İyi o zaman. Sana CLI ile mutluluklar dilerim "power user". Ama lütfen sıradan kullanıcılara Linux'e geçme çağırısı yapmayın (eğer yapıyorsan). Çünkü geçtiklerinde hissettikleri şey tam bir hayal kırıklığı oluyor. Onların istediği şey CLI değil, kullanışlılık.
Ve tabii ki de aradıkları programlara ulaşabilmek, onların aradığı.

Son düzenleme:
Linux fanatiklerini anlayamıyorum. "şu programı nasıl yüklerim?" veya "masaüstüne nasıl kısayol eklerim?" diye sorduğumda "uç birimi aç şu kodları yaz..." falan gibi cevaplar alıyorum. Ben Linux'ü insanlara tavsiye eden biri olsam böyle bir şey demeye/yazmaya utanırım. Niye kod yazıyorum yahu. Windows'ta bu işler grafik arayüzüyle, iki tıkla halloluyor.

Linux taraftarları Linux'ün yayılmasını istiyorlarsa iki şeyi halletmeleri lazım.

1) Uçbirimi unutun ve her şeyi grafik arayüzüne ekleyin.

2) Daha fazla programı Linux'e kazandırın. Sadece internete girip Office programı kullanacaksanız sorun yok ama insanın illaki başka acayip programlara ihtiyacı doğuyor. (mesela club deck yazılımı Linux'te yok ve Wine ile de çalışmıyor.)

Oh be içimi döktüm.

Ben hem Windows hem Linux kullanmanızı tavsiye ederim. Normal işler için Linux, özel bir program lazım olunca Windows.

Cogu sey icin grafik arayuzu var. Cozumun daha basit ve her sistemde gecerli olmasi icin karsidaki insanin beynini kullanabildigini varsayarak terminal komutlariyla cozumu soyluyoruz.

Linux ile dört tane sorunum var, dördü de çözülse Windows'u terk ederim.

Sorun nedir?
1.açık kaynak.
2.ücretsiz
3.hızlı
4.güvenli ve bilgilerimizi satmıyor.
5.dağıtım seçenekleri.
6.kendi özelleştirmemizi yapabilmek.
7.çoğu uygulamanın Linux desteği var. (bazılarının olmasa bile Wine uygulaması ile yapılabilir)

Sizce hangisi Linux mu Windows mu?

Linux her noktasıyla (oyun hariç çünkü oyun boş iştir ve Linux kullananlar boş adam değildir.) Windows'tan üstündür.
Wine ile kurulan bir oyunda, MangoHud nasıl çalıştırılır?
Terminalden oyunun konumunu göstererek ve başına 'MangoHud Wine' diye yazarak Enter'a bastığımda çalışmadığını gördüm.
Windows'ta böyle bir dert yok.

Windows'ta öyle bir dert olmamasınin nedeni exe Windows içindir dert çıkarmaz. Ama gelip Linux'ta çalıştırmak istersen tabi Windows'ta bu dert yok dersin.

1) uçbirimi unutun ve her şeyi grafik arayüzüne ekleyin.

2) daha fazla programı Linux'e kazandırın. Sadece internete girip Office programı kullanacaksanız sorun yok ama insanın illaki başka acayip programlara ihtiyacı doğuyor. (mesela club deck yazılımı Linux'te yok ve Wine ile de çalışmıyor.)

Oh be içimi döktüm.

Harfi harfine katılıyorum, normal bir ev kullanıcısına herhangi bir Linux dağıtımını önermenin hiçbir akla mantığa sığan yanı yok. Bir tarafta aynı işi 2 tık ile yapabilirken diğer tarafta her bir iş için saatlerini terminale gömmek tamamiyle saçmalık. Programı geç, programları yükleyebileceğin index listesini, repoları, hazır paket halde bulunmayan program sürümlerini kullanmak için bile bir ton kod ile uğraşmak zorundasın. 2021 de bir ev kullanıcısına DOS önermekle, bir Linux dağıtımı önermek arasında hiçbir fark yok.

Bunun bir de oyuncu tarafı var adam günlük kullanımda Linux'da takılıyor sırf oyun için Windows'a geçiyor ya da yarı performansla emülatörler de takılıyor. Kendine işkence etmekten ne farkı var bunun, Windows'a bağımlılığın varsa 2 bir işletim sistemi ile niye uğraşırsın?

"Linux is only Free if your time is worthless"
- Jamie zawinski.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı