Lisans gitmeden nasıl format atılır?

• Konuyu başlatan me1231
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 1.433
Hocam şimdi şurada minik bir detaya girmek istiyorum. OEM anahtar kaybolmaz diyoruz ya, anakarta gömülü diye. Ama Microsoft yetkilileri şunu söyledi aradığımda(çünkü 1 lisansım bu yüzden gitmişti) "donanım değişikliği yapılırsa anahtar gidebilir" demişlerdi. Ekran kartı veya işlemci veya TPM çipi değişirse sanırsam OEM anahtar gidiyormuş. Bilginize. Ben destek ekibinin yalancısıyım.

Ben işlemciyi değiştirdim ondan sonra Windows'u yeniden kurdum ama gitmedi, OEM lisans bile değildi Retail idi. Microsoft hesabına bile bağlı değildi otomatik etkinleşiyor.

Ben işlemciyi değiştirdim ondan sonra Windows'u yeniden kurdum ama gitmedi, OEM lisans bile değildi Retail idi. Microsoft hesabına bile bağlı değildi otomatik etkinleşiyor.
Retail anahtarlar hesabı girdiğimizde aktifleşmiyor muydu? Nasıl oto oldu ki o? Başlangıçta anahtarı girdiniz mi?

Retail anahtarlar hesabı girdiğimizde aktifleşmiyor muydu? Nasıl oto oldu ki o? Başlangıçta anahtarı girdiniz mi?

Hayır, lisans anahtarım yok deyip devam ediyorum.

Yahu şimdi, şu sosyalde bununla alakalı zibilyon tane konu açıldı. Neden biriniz kalkıp araştırmıyor? 1.si Türk ağzıyla format dediğimiz işlemi biz USB ile yaparız. Sizin dediğiniz yol ise sıfırlama ki, bilgisayarı tam temizlemez, çok uzun sürer. Zaten bilgisayarınızla gelen lisans kaybolmaz nasıl olsun? Hesabınıza kayıtlı ise de hesabı bir daha girersiniz olur biter. Yahu arkadaş şu sosyali bir kurcalasanız bu konunun aynısı dün bile açılmıştır. Biraz araştırın önce ya.

1.si, OEM anahtar anakarta gömülür. Tek bilgisayar içindir ve önemli bir donanım değişirse gider. 2.si, Retail anahtarlar Microsoft hesabına gömülüdür. Farklı bilgisayarlarda kullanılabilir ve donanımlar bunu etkilemez. Formattan sonra hesaba girilmesi gereklidir. Anahtarı bulma işleri falan saçmalık.

Bilgisayarcılar size uygun bir fiyata (100 TL gibi) asla orijinal Windows kurmaz. Ayrıca bilgisayarcılara o USB ile formatı yaptırmak için verilen paraya yazık. Ben evde neredeyse ayda 1 yapıyorum onu.

Şimdi baktım ve lisanslıymış 150TL'ye formatlatmıştım yani her bilgisayarcı korsan yazılım yüklemiyor.

Yerel hesap kullanıyorsanız Microsoft hesabına dönüştürün. Lisansınız Microsoft hesabına bağlanmış olacak. İstediğiniz kadar format atın, microsoft hesabınızla giriş yaparsanız otomatik etkinleşir.

Şimdi baktım ve lisanslıymış 150TL'ye formatlatmıştım yani her bilgisayarcı korsan yazılım yüklemiyor.
Nereden baktınız? Retail mi OEM mi olduğunu gördünüz mü? Her bilgisayarcı korsan yükler demedim zaten. Uygun fiyata yüklemezler dedim. Benim yaşadığım yer ile alakalı konuşuyorum tabi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı