Lisansbudur güvenilir midir?

Kesinlike tavsiye etmiyorum. Ben de bu şekilde Key almıştım daha sonrasında Key'i Google'da aratınca bir tane sitede çıktı, orada paylaşılmış. Para vermeye gerek yok kısacası.

Key'i tamamen kopyalayıp yapıştırdığın için Windows Key yazmayan bir sayfa bile çıkmış olabilir.

Attığınız link güvenilir bir sıkıntısı yok değil mi?

Evet, Google sertifikası var. Bu sertifika EBA'da bile yok. 😳
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük ihtimalle elinize bir Key gelecektir ve Windows'u başarıyla aktif edeceksinizdir. Fakat bu Windows'un farklı sürümleri bulunuyor. Bunlar Retail, OEM ve volume MAK olarak 3'e ayrılıyor. Retail, mağazadan aldığın, teknik desteğini Microsoft'un verdiği sürüm. OEM ise laptop üreticisinin ürünle verip desteğini de kendi verdiği sürüm. Ayrıca Retail lisansı bilgisayar değiştirdiğinizde yeni bilgisayarınızda kullanırken, OEM lisans tek bir bilgisayarda kullanılabiliyor. Volume MAK ise aynı anahtar ile birden fazla bilgisayarı aktif edebildiğin bir sürüm ve genelde okullarda, işyerlerinde vb. yerlerde kullanılırlar. Tercihim alırken aldığınız Key'in sürümünü teyit edip öyle almanız olacaktır. Retail olmazsa OEM lisans tercih edebilirsiniz. Ama genelde satılan Volume MAK Key'lerden almanızı önermem. Aldıktan sonra teyit için CMD'yi açıp "slmgr -dli" kodunu girip, açıklama kısmından sürümü öğrenebilirsiniz. Şahsen sağlamlisans.comdan geçenlerde Windows 10 Home Retail Key almıştım ve teyit ettiğimde RETAIL Channel olarak gözüküyordu. Yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim, almadan önce yaptığım araştırmalar sonucunda bu bilgilere eriştim.
 
Son düzenleme:
Kesinlike tavsiye etmiyorum. Ben de bu şekilde key almıştım daha sonrasında keyi Google'da aratınca bir tane sitede çıktı, orada paylaşılmış. Para vermeye gerek yok kısacası.
Evet arkadaşın da dediği gibi 20-30 TL ye satılan lisanslar genelde MAK lisans çıkıyor. Açılımı: Multi Activation Key. Yani çoklu etkinleştirme anahtarı. Aynı keyi çok kişiye satıyorlar. Format attıktan sonra da lisansınız silinir. OEM lisanslar en iyisidir denilebilir. Çünkü tek pc de kullanılıyor. Etkinleştirince bilgisayarın anakartına yazılıyor.
Sağlamlisans tavsiye ederim, güvenilirdir. Garantili ve faturalı satış yapıyorlar. Sorun olduğunda iade-değişim hakkınız da var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı