Lise Alan Seçimim Nasıl Olmalı?

Herkese merhabalar, bu yıl alan seçeceğiz ve ne seçeceğimi bilmiyorum. İngilizcem ve diğer sözel derslerim kötü değil fakat sayısalda iyi değilim. Sizce hangi alanı seçmeliyim ve o alanın en iyi mesleği nedir? Cevaplarsanız gerçekten mutlu olurum, teşekkürler, iyi günler.
Çevren yoksa ne yazık ki tek şans tıp oluyor. Tabi ki diğer mesleklerde iş var lakin o kadar da işsiz var. Tıp kesinlik sunuyor.

Zeka ve azmin varsa her mesleği yaparsın kendini şartlama ama sayısal seçmen yararına olur meslek ve para yönünden rahat olurusun.

Sayısalda iyi değilse arkadaş zorlanabilir tabii ki haklı olabilirsiniz para kesin olabilir ama bir insan alanında en iyisini başarır sonuna kadar eğitim görürse para yine kesindir.

Herkese merhabalar, bu yıl alan seçeceğiz ve ne seçeceğimi bilmiyorum. İngilizcem ve diğer sözel derslerim kötü değil fakat sayısalda iyi değilim. Sizce hangi alanı seçmeliyim ve o alanın en iyi mesleği nedir? Cevaplarsanız gerçekten mutlu olurum, teşekkürler, iyi günler.
Eşit Ağırlık seçin ve daha sonra üniversitede de İktisat seçin. Böylelikle üniversiteye kadar mesleğini düşünme fırsatın olur. Ve iktisat ile bir sürü mesleği seçebilirsin.

Linkteki kaynakta insanlar geçiş yapabileceğin meslekleri yazmışlar.

İngilizcenin iyi olması bir şey ifade etmiyor. İngilizceye aşık olman lazım. Mühendis herkesin İngilizcesinin iyi olması lazım çünkü. Genel olarak en başarılı dersin hangisi ise odur gibi bir algı var fakat ondansa yapmayı/işlemeyi en çok sevdiğin dersler ne taraftaysa ona git. Sonrasında seçebileceğin meslek yelpazesini göz önünde bulundurarak yap bunu.
Dil okusam YDS de 78/80 ya da daha iyi yapardım. Ama sayısal okudum. İngilizcem de iyiydi. Sence dil bölümü mü seçmeliyim?

Sayısalda iyi değilse arkadaş zorlanabilir tabii ki haklı olabilirsiniz para kesin olabilir ama bir insan alanında en iyisini başarır sonuna kadar eğitim görürse para yine kesindir.

Bu devirde matematiğin yoksa hiçsin hiçbir şey yapamazsın TM artık ölü hukuk bile iş imkanı sunmuyor sayısal da para kazanabileceğin çok meslek var ama tabii ki daha zor bir süreç istiyor seçim kendisinin.

Alan seçimleri 10 Temmuz'da bitti. Hatta sonuçları 17 Temmuz'da açıklanacak.

Bence bölüm önermek yerine yeteneklerine göre söyleseniz daha iyi olacak. O işi örneğin sevmiyorsa ya da ezber yapamıyorsa Sözel bölümün ne anlamı kalacak? Size tavsiyem bölüm seçmek yerine yeteneklerinizi ve kişiliğinizi değerlendirin. Merhamet olmadıktan sonra doktorluğun anlamı kalmaz, adalet duygunuz olmadıktan sonra adalet bölümü seçmenin anlamı kalmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı