Lise hocaları yüzünden stres olmak

676478

Decipat
Arkadaşlar 11. sınıfım eşit ağırlığım, hayatımda bu kadar stresli ve ağır bir sene geçirdiğimi hatırlamıyorum. Konu başlığına gelirsek perşembe günü felsefeden sunumum var, sınıfa sunum yapmam gerek çok stresliyim elim ayağım titriyor. Bunun asıl nedeni felsefe dersine giren hocam ile geçen seneden beri aramız soğuk diyebilirim. Kendisi 38 küsur yaşlarında bir kadın. Beni de sevmediğini düşünüyorum çünkü bu performans ödevini ben 2 hafta erteledim aslında her şey üst üste geldi ilk hafta göz doktoruna gitmiştim sunumu yapamadım, geçen hafta da ailevi olaylar oldu ilk 2 ders felsefeydi yetişemedim 2. dersin sonuna falan yetiştim. Kadın ile konuşmak için öğretmenler odasının kapısından kafamı uzatıp Güler hocam diye seslendim duymadı, daha sonra arkadaşım geldi o seslenince anca duydu. Masanın başından 5 kilometre öteden bağırıp "dersimiz bitti rapor al" dedi sadece. Ben kendisiyle konuşmak için öğretmenler kapısının oraya gidiyorum kadın bana sadece öteden bağırıp rapor al dediği için çok moralim bozuldu. Durumu izah edecektim ama neden geç kaldığımı merak etmeyecek kadar bir hoca. Hocanın yaşından bahsetmiştim yukarıda, devamını getireyim kendisi çok dedikodu seviyor. Kendisi ne kadar inkar etse de yan sınıfta Sevda diye bir kız var ve kız aşırı sosyal. Tüm hocalarla arası iyi olduğu gibi felsefeci kadınla da arası gayet yerinde. Hani her sınıfta vardır ya bir kız grubu herkesle her şey ile dalga geçerler hiç kendilerine bakmazlar ha işte hocanın arası onlarla çok iyidir. Hepsini toplayıp kim ne etmiş, kim kiminle sevgili olmuş her şeyi konuşurlar. Ben ise dersi dinleyip dersten çıkan kişiliklerdenim. Sessizim yani. Hocayla soğuk olmamız normal bu arada. Öğretmen öğrenci çizgisi denen bir şey var sonuçta ama. Korkmamın ve stresten elimin ayağımın titreme asıl sebebi de geçen sene benim yine sunum yapacağım gün hocanın ben sınıfa anlatırken kendisinin değerlendirmek için dikkatinin bende bile olmamasıydı. Sunumumu yaparken bir anda hocaya baktım ve kendisinin TikTok veya Reels gibi videolar izleyip beni takmamasından dolayı çok moralim bozulmuştu. Ve o kadar slayt hazırlayıp anlatmama rağmen beni sunumdan sonra yargılayıp, performansıma 75 girmişti. Bu hafta son şansım 2 hafta ertelendi. Perşembe gününe kadar her şeyi hazırlamam lazım ama hem istemiyorum hem de dersten soğudum. Daha hiçbir şey hazır değil zaman olarak bu akşam ve yarın akşamım var. Stresimi nasıl engelleyebilirim bunu da bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam dostum, bu tip durumlar yaşanacaktır illaki, öncelikle durumu ne olursa olsun hocanla bir konuş. %90 eminim ki umrunda olmayacaktır, boşver senle ilgilenmesin, sen yinede hızlıca sunumunu yap bitir gitsin. Eğer seni yargılarsa konuş, beni dinlemeden yargılıyorsunuz vs. vs. diye. Eğer durum çözülmezse müdüre git şikayet et, olmadı tutanak falan tut. Bilirsin belki tutanak bir tek öğrenciler için değil öğretmenlerede tutanak tutuluyor. Git cimer'e şikayet et. Sorun çözülecektir. Ailenlede konuş bu durumları, her felsefe dersi sonrasında eve gidince anlat. Eğer öncelerden beri anlatmıyorsan uzun süredir böyle bir durum yaşanıyor de. Sorun illa ki çözülecektir. Ama şöyle düşün: Ben bu illeti ne kadar süre çekeceğim? Haftada kaç saat felsefe dersiniz var bilmiyorum ama atıyorum 4. Haftada 4 saat çekeceksin onu. Cimer'i unutma ha sakın, gerçekten işe yarıyor şikayet edince. Mutluluklar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı