Lise naklinde yüzdelik dilime mi bakılır?

Evet diğer ülkelerden daha kötü bir eğitim sistemine sahipiz ama ilk sınav zor değil orta derece idi diğer sınav ise kolaydı. Sözüm meclisten dışarı sınava belki bir damla bile çalışmamış insanlar eğitim sistemini suçluyor. Eğitim sistemimiz iyi değil elbet fakat bu insanlar eğitim sistemi ne kadar iyi olursa olsun yine kötü sonuç alacaklar, suçlayacak kötü bir eğitim sistemi de bulamayacaklar. Eğitim sisteminin kötü olması böyle insanların işine geliyor.

Eğitim sistemi iyi değil tabiki de. Kardeşim iyi okula gitmesine rağmen dershaneye gitmese şimdiki okuluna bile gidemezdi. Hafta sonu kursu açıyor okullar da ne işe yarıyor hocalara para kazandirmaktan başka acaba.
Yazık günah sanki okul zamanı eğitim verildi de hafta sonu da ne verim bekleniyor.

Bakman gereken şeyler şunlar:
Yüzdelik dilim
Okulun yüzdelik dilimi
okulun boş kontenjanı.
bu ek tercihler çok popüler olduğundan, Bu noktada en çok okulun boş kontenjanına bakman gerekir. Daha açıklanmadı ama takip et. Zira %11 ve civarının altındaysan ve gitmek istediğin okul geçen yıl senin
%1 altından ve daha fazla altından kapatmışsa, boş kontenjanda ya 10-15 kişi olması lazım ya da oturduğun ilçenin popüler olmaması lazım. Diğer şık ise okulun popüler olmaması lazım. Burda şunu belirteyim, okulun yüzdelik dilimini öğrenciler belirler. Eğer bir yıl o okulu kimse seçmezse, o okul %2 olsa dahi %10'dan bile alabilir. Ama %2 iyi bir yüzdelik olduğu için büyük ihtimalle çoğu öğrenci seçecektir.
Demin dediğim okulun puanını öğrenciler belirler şuradan geliyor:
Okulun kontenjanı: 200
Yüzdelik dilimi: %5

%5 ve altından alınan öğrenciler atıyorum 120 ise, bu okulda 80 kişilik öğrenci açığı oluşuyor. Eğer kimse %5 ile %10 arasında tercih yapmazsa, ops okul bir anda %10 dan öğrenci almaya başladı. Olay bu kadar basit. Okul fazlasını da alamaz ama azını da alamaz. Ta ki hiç kimse okulu tercih etmeyene kadar.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı