Lise notlarının düşük olması

499604

Hectopat
Şu an lise 3'e gidiyorum ve derslerime haftalar öncesinden çalışıyor olmama rağmen bir türlü notlarımı yükseltemiyorum. Geceleri stresten uyuyamıyorum. Özel okula gidiyorum (eşit ağırlık öğrencisiyim) notlarımı yükseltememek ve gelecekte işsiz kalacağım düşüncesi beni yiyip bitiriyor.

Şu an lise 3'e gidiyorum ve derslerime haftalar öncesinden çalışıyor olmama rağmen bir türlü notlarımı yükseltemiyorum. Geceleri stresten uyuyamıyorum. Özel okula gidiyorum (eşit ağırlık öğrencisiyim) notlarımı yükseltememek ve gelecekte işsiz kalacağım düşüncesi beni yiyip bitiriyor.

Özel ders alın dershaneye falan gidin hocam böyle kendinizi yerseniz tabii işsiz kalırsınız.

Emeği koyduktan sonra gerisi boş, vicdanın rahat olsun. Allah zaten sana bunun karşılığını not olarak değilse başka şekilde verecektir. Notların günümüz dünyasında hiçbir önemi yok, şirketler artık hesap makineleri değil, yaratıcı ve kendini geliştirmiş insanları arıyor. Kendini ne kadar geliştirdiğin önemli. Bunu bilgi anlamında da diyorum, notlar ve yaptığın netler senin o derse olan hakimiyetini, bilgini ölçer başka bir amacı yok. İyi notlar veya bir üniversitenin bir bölümü bunlar hedef değil, asıl hedef hayatın boyunca yapmak istediğin ve zevk aldığın şeyi bul ve bunu hayatın boyunca yapmayı hedefle. Mesela bilgi ile uğraşmak. Bunu bulmak zaman alabilir, hemen karar vermeye gerek yok. Notlar, üniversite bunlar hedef değil, yapmak istediğin şeye götürecek araç sadece.
Hayatın boyunca hedeflediğin şeyler için karşılacağın engeller olacak düşük notlar mesela. Bu tarz engellerle karşılaştığın zaman hemen üzülmeye değil, "Bunu nasıl düzeltirim?", "Neden düşük aldım, çalışma stilim mi yanlıştı?" gibi sorgula ve çözüm üret. Stres sana hiç bir şey getirmeyecek. Engeller olmazsa gelişemezsin zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı