Lise seçimi nasıl yapılmalı?

Bol bol pratik yapılmalı ve İngilizce bilginizi sürekli geliştirmeye önem vermelisiniz. (Matematik de önemli tabii.) Ben de aynı bölümü düşünüyorum, o yüzden arada sırada açar kod yazarım pratik için. Öğrendiğiniz bilgileri iyice kavramalısınız.

İleride bir şirkette çalışmayı düşünüyorum YouTube'dan da videoları izledim ama güzel anlatan birini bulamadım hiçbirinin anlatım şekli bana göre güzel değildi. Ortalama bir yazılım öğrenmek istiyorum.
Şu an 8.sınıf iseniz LGS'de iyi bir puan yapmaya bakın ama çok da önemli değil yks için sizi sınava hazırlayacak herhangi bir anadolu lisesine gidebilirsiniz.Üniversite için güzel bir yazılım bölümü kazanmaya çalışın yeterli.
Bol bol pratik yapılmalı ve İngilizce bilginizi sürekli geliştirmeye önem vermelisiniz. (Matematik de önemli tabii.) Ben de aynı bölümü düşünüyorum, o yüzden arada sırada açar kod yazarım pratik için. Öğrendiğiniz bilgileri iyice kavramalısınız.
Katılıyorum.Yazılımcı arkadaşlar daha iyi bilir ama ingilizce şart kesinlikle onu geliştirmeye bakın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunlara bir bak belki bir yardımı olur ortalama bir yazılım derken ne demek istedin

Arkadaşlar kendimizi kandırmayalım. Okuyunuz.
Gençler, kendi kendinize ne kadar yazılım bilgisi öğrenirseniz öğrenin; bir işe girdiğinizde üniversite mezunu birisi, bilgisi sizden az olsa bile daha çok maaş alır. İş başvurusu yapılacağı zaman iyi bir üniversite mezunu her daim öndedir. Kendi kendine yazılım öğrenen birinin önünde onlarca engel vardır lakin iyi bir yazılım üniversiten mezun, kendini geliştirmiş az da yabancı dili olan bir kişinin mesleği her zaman hazırdır. Şu zamanda, kendini yetiştirmek belli bir yere kadar götürebilir. Size bir iş vaadedebilir doğrudur. Ama bir düşünün; bir çok projede yer almışsınız, belki çok üst seviye bilginiz var ama aynı şirkette üniversite okumuş bir yaşıtınız amiriniz olur. Dolu bir CV ve iyi bir diploma bilgiden her zaman önce gelir. Bilgi herşey olmasa bile çok şeydir Ama üniversite neredeyse her şey olabilir. Soruya gelince; bir meslek lisesinin bilişim bölümü seni hedef kariyerine 10 adım yaklaştırabilir ama nitelikli iyi puanlı bir liseden yazılım ile ilgili bir bölüm seçmek seni 50 adım yakınlaştırır. Önceliğin meslek değil iyi bir üniversite olmalı. Zaten iyi bir üniversite kazanırsan oranın imkanları ile kendini geliştirir her zaman diğerlerinden önde olursun. Nitelikli yazılım mühendisliği üniversitelerinde projelere dahil olmak için daha çok fırsatın oluyor. Lise döneminde yazılıma yoğunlaşmak yerine üniversiteye hazırlanmak, yazılım ile ilgili bir bölümde kendini geliştirmek seni çok daha iyi ve aranan nitelikte bir yazılımcı yapar. Tabii boş vakitlerinde yazılım yeteneklerini geliştirebilir, yabancı dil ile harmanlayarak üniversite için ön hazırlık yapabilirsin; öncelik YKS.
Saygılar.

Bir Galatasaray lisesi gibi liseye gitmediğiniz sürece gittiğiniz lisenin herhangi bir önemi yok. +5 -5 diyebiliriz. Liseler aşağı yukarı aynı.

Arkadaşlar kendimizi kandırmayalım. Okuyunuz.
Gençler, kendi kendinize ne kadar yazılım bilgisi öğrenirseniz öğrenin; bir işe girdiğinizde üniversite mezunu birisi, bilgisi sizden az olsa bile daha çok maaş alır. İş başvurusu yapılacağı zaman iyi bir üniversite mezunu her daim öndedir. Kendi kendine yazılım öğrenen birinin önünde onlarca engel vardır lakin iyi bir yazılım üniversiten mezun, kendini geliştirmiş az da yabancı dili olan bir kişinin mesleği her zaman hazırdır. Şu zamanda, kendini yetiştirmek belli bir yere kadar götürebilir. Size bir iş vaadedebilir doğrudur. Ama bir düşünün; birçok projede yer almışsınız, belki çok üst seviye bilginiz var ama aynı şirkette üniversite okumuş bir yaşıtınız amiriniz olur. Dolu bir CV ve iyi bir diploma bilgiden her zaman önce gelir. Bilgi her şey olmasa bile çok şeydir ama üniversite neredeyse her şey olabilir. Soruya gelince; bir meslek lisesinin bilişim bölümü seni hedef kariyerine 10 adım yaklaştırabilir ama nitelikli iyi puanlı bir liseden yazılım ile ilgili bir bölüm seçmek seni 50 adım yakınlaştırır. Önceliğin meslek değil iyi bir üniversite olmalı. Zaten iyi bir üniversite kazanırsan oranın imkanları ile kendini geliştirir her zaman diğerlerinden önde olursun. Nitelikli yazılım mühendisliği üniversitelerinde projelere dahil olmak için daha çok fırsatın oluyor. Lise döneminde yazılıma yoğunlaşmak yerine üniversiteye hazırlanmak, yazılım ile ilgili bir bölümde kendini geliştirmek seni çok daha iyi ve aranan nitelikte bir yazılımcı yapar. Tabii boş vakitlerinde yazılım yeteneklerini geliştirebilir, yabancı dil ile harmanlayarak üniversite için ön hazırlık yapabilirsin; öncelik YKS.
Saygılar.

Bir şey sorabilir miyim şu an 10.sınıfım YKS'ye şimdiden hazırlık yapmaya başlayayım mı? Üniversiteye yazılım bilmeden gitsek orada kendimizi geliştirebilir miyiz? Yazılım mühendisliğini %100 İngilizce ile mi okumak %30 ile mi? Yazılım bilmeyen biri üniversitede hazırlığa kalıp başlamadan önce kendisini geliştirip mi üniversiteye başlamalı yoksa direk girmeli mi?

Yazılım öğrenmek istiyorum ve mesleki ve teknik Anadolu lisesine gitmek istiyorum. Mesleki ve teknik Anadolu lisesine mi gitmeliyim? Yoksa düz Anadolu mu?

Yazılım öğrenmek istiyorsan, meslek lisesinde yazılımın temellerini öğrenebilirsiniz ki, bu size yazılımın nasıl bir şey olduğuna dair fikir verir. Eğer matematiğin iyiyse ve üniversite de düşünüyorsan mtal(mesleki ve teknik Anadolu lisesi) çok iyi olur. Eğer yazılımın sana göre olmadığına kanaat getirirsen de üniversitede başka bölüm seçersin. Ben meslek lisesindeyim bilişim bölümünde.

Bir şey sorabilir miyim şu an 10.sınıfım YKS'ye şimdiden hazırlık yapmaya başlayayım mı? Üniversiteye yazılım bilmeden gitsek orada kendimizi geliştirebilir miyiz? Yazılım mühendisliğini %100 İngilizce ile mi okumak %30 ile mi? Yazılım bilmeyen biri üniversitede hazırlığa kalıp başlamadan önce kendisini geliştirip mi üniversiteye başlamalı yoksa direk girmeli mi?
Zaten üniversite sınavı dediğimiz şeyin yarısı TYT, tüm 9-10 bende tamam diyorsan şimdilik sorun yoktur deneme çöz bolca derim. Zaten ingilizce geliştirmek için ek efor sarfetmeye gerek yok bolca pratik ve geniş kelime dağarcığı gerekli. Üniversite için de yazılımın temellerine, bilgisayar bilimine ve en az bir dile bir miktar hakim olmak yeterlidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı