Lise Türü Seçimi

Merhaba arkadaşlar bu sene 8. sınıfa gidiyorum, bu sene TEOG'dan hedefim 350 ile 400 arası bir puan almak. Okuldaki rehber hocamız bize sağlık meslek veya mesleki ve teknik anadolu liselerini önerdi bu puan aralığı için. Sizce bu puan aralığı için en iyi lise tercihi bunlar mı olmalı? Yoksa normal bir anadolu lisesi mi?

Evet doğru duydunuz. Adam akıllı çalışmaktan kastım: her gün düzenli oturup 1.5- 2 saat ödev harici ders çalışmak, test çözmek.
Anadolu lisesi mezunuyum 100 metre yanımızda anadolu sağlık meslek lisesi vardı zamanında. Ne adamlar gördüm sınav haftası gelmeden kitap yüzü açmayan ama sene kayıpsız mezun oldular, bu arkadaşımız da mezun olur. Mesleki dersler anatomi vs. gözünüzü o kadar korkutmasın.

Derdimiz mezun yapmak değil yanlış anlamışsın olayı herhalde ileride hangi mesleği edinmek. Sağlık Meslek Lisesi'nden mezun oldu kendine hayrı dokundu birtek peki sana bana karşı birşeyler yapabilecek mi?

Derdimiz mezun yapmak değil yanlış anlamışsın olayı herhalde ileride hangi mesleği edinmek. Sağlık Meslek Lisesi'nden mezun oldu kendine hayrı dokundu birtek peki sana bana karşı birşeyler yapabilecek mi?
Yapar neden yapamasın. 112'de çalışan ATT'ler çok mu bilgili sanki. Üniversite okumak isterse de 4 senelik hemşirelik, diyetisyenlik, FTR gibi bir bölüm kazanırsa ekstra rahat eder temelinden dolayı.

Merhaba arkadaşlar bu sene 8. sınıfa gidiyorum, bu sene TEOG'dan hedefim 350 ile 400 arası bir puan almak. Okuldaki rehber hocamız bize sağlık meslek veya mesleki ve teknik anadolu liselerini önerdi bu puan aralığı için. Sizce bu puan aralığı için en iyi lise tercihi bunlar mı olmalı? Yoksa normal bir anadolu lisesi mi?
Ben yaparım çalışırım diyorsan bi Anadolu lisesi seç ama "amaan yeter artık ne bu çalışmak yeter be" diyorsan liseyi bitirdiğinde elinde meslek olacak bir yeri seçmelisin

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı