Lise-üniversite okumadan yazılım öğrenerek yazılımcı olunur mu?

Emre_Sarıçam28

Zeptopat
Daha fazla  
Kardeşim bilgisayarlara ve yazılıma karşı çok ilgili. İlgi alanı diyebilirim. Ama notlari epey kotü durumda ve yazılımcı olmak istiyor. Lise - universite okumadan yazilimci olabilir mi? Ya da bu işten para kazanabilir mi? İnternetten eğitim ve kurslara giderek ne kadar iyi yazılım öğrenebilir?

Kardeşim bilgisayarlara ve yazılıma karşı çok ilgili. İlgi alanı diyebilirim. Ama notlari epey kotü durumda ve yazılımcı olmak istiyor. Lise - universite okumadan yazilimci olabilir mi? Ya da bu işten para kazanabilir mi? İnternetten eğitim ve kurslara giderek ne kadar iyi yazılım öğrenebilir?

Olursun, ama para kazanamazsın Lise veya Üniversite diploman olmadığı için.

Öğrenmesine öğrenir ama iş bulamaz, üniversite okumak zorunda.
Olursun, ama para kazanamazsın Lise veya Üniversite diploman olmadığı için.
Nasıl bulamaz? Freelance çalışma diye bir şey hiç mi duymadınız? Alaylı yazılımcı kavramını da mı duymadınız?

Lise okumak zorunda ama kim ne derse desin üniversite okumak zorunda değil. Ben üniversiteye başlayalı birkaç ay oldu, yazılımla alakasız bir bölüm okumama rağmen iyi para kazanıyorum. Ama yine de kesinlikle matematiğini fiziğini iyi tutsun, yazılımcıyı yazılımcıdan ayıran şey budur.

Üniversite okumadan programlama öğrenebilirsiniz tabii ki ama iş konusunda sıkıntı olabilir. Freelance çalışarak kendinize sağlam bir portfolyo oluşturursanız ve deneyim kasarsanız belki iş bulabilirsiniz ama en garanti yol diploma.

Olabilir, iş de bulur. Sadece bazı mevkilere veya bazı kurumlara girişte problem yaşar ya da hiçbir zaman giremez, diplomadan ötürü. Bu da çok büyük bir sorun değil şu anlık.

Alaylı olup üniversite okuyanları emrinde çalıştıran bir sürü kişi var ama bunlar genel olarak azınlıkta.

İmkanı varsa üniversite okunmasını tavsiye ederim ama illa şart diye bir şey yok. Bu işten ortaokula gidip para kazanan insanlar da var. :)

Olabilir tabii. Ama kendini deli gibi geliştirmesi lazım. Birisi kardeşinin GitHub'ına girdiğinde etkilenmesi gerekiyor. Ben de henüz liseye gidiyorum ve şu an bile etkileyici bir CV'im var. Hadi bakalım hayırlısı.

Olabilir tabii. Ama kendini deli gibi geliştirmesi lazım. Birisi kardeşinin GitHub'ına girdiğinde etkilenmesi gerekiyor. Ben de henüz liseye gidiyorum ve şu an bile etkileyici bir CV'im var. Hadi bakalım hayırlısı.
Github'ınızı atar mısınız hocam merak ettim? Lisede yaptığım projeleri Github'a yüklemeye hep üşenirdim o yüzden benimki çok boş :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı