Lisede 250CC motor alınır mı?

Cyrox1

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, seneye 12. sınıfım ve motor almak istiyorum ancak 125CC alırsam üniversiteye geçtiğimde satıp değiştirme imkanım olmayabilir. Bundan dolayı 250CC almak istiyorum. Sizce mantıklı mı? Yaşadığım yer şehir merkezi değil küçük bir ilçe. Yanlış anlaşılmasın amacım saçma sapan gazlayıp magandalık yapmak değil, motoru okula gidip gelmek için kullanacağım ancak ileride değiştirme imkanım olmayabileceği için bu konuyu açma ihtiyacı duydum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşın ve yaşının alabildiği ehliyet 250cc'ye yetiyorsa neden alınmasın.

Zaten önce 125cc al alışırsın falan önerileri çok saçma. Bu oyunda zorluk seviyesi değil, sadece gaza basınca biraz daha güçlü ve hızlı kalkar. Sende ona göre azar azar gaz verirsin.

Ben üniversitede almayı düşünmüştüm. O zaman ilk önce 1000cc almayın 125cc ya da 250cc alın diyenler kafamı karıştırmıştı. Sen aynı hataya düşme.

Son düzenleme:
Motorsiklette CC olayı aslında yaşınız ile alakalı bir durum değil trafik ve motosiklet tecrübeniz ile alakalı benim fikrimce ilk motorsikletinizi alacaksanız scooter ile bir trafiği tanımalı araçların yapabileceği hareketleri öngörebilecek seviyeye ulaştıktan sonra manuel bir motosiklet alınmalı.

Motorsiklette CC olayı aslında yaşınız ile alakalı bir durum değil trafik ve motosiklet tecrübeniz ile alakalı benim fikrimce ilk motorsikletinizi alacaksanız scooter ile bir trafiği tanımalı araçların yapabileceği hareketleri öngörebilecek seviyeye ulaştıktan sonra manuel bir motosiklet alınmalı.
250cc motora alışma süreci en fazla 2 gün, abartırsak 1 hafta sürer. Al sat yapıp paranızı erittiğinize değmez. Zaten ehliyet kursunda yüksek kapasiteli motorların ehliyeti için büyük, iri, vitesli motorlarda eğitim veriliyor. Kusura bakmayın ama önce alışmalısın tezi saçmalık.

Son düzenleme:
250CC motora alışma süreci en fazla 2 gün, abartırsak 1 hafta sürer. Al sat yapıp paranızı erittiğinize değmez. Zaten ehliyet kursunda yüksek kapasiteli motorların ehliyeti için büyük vitesli motorlarda eğitim veriliyor. Kusura bakmayın ama önce alışmalısın tezi saçmalık.

10 yıldan fazla süredir motosiklet kullanan birisi olarak benim fikrim bu şekilde dostum, öncelikle trafiğin akışına ve olası tehlikeler alışmak daha önemli bence manuel bir motorsiklette vites debriyaj gibi odak noktanızı farklı yerlere çekebilecek olaylar var ne yazık ki buna keza hiç motosiklet kullanmayan insanların 1. viteste debriyaj kaçırıp hatalı gaz verip motorsikleti üstüne düşürdüğünü çok gördüm tabii benim fikrim isterse 1000 CC alsın :)

10 yıldan fazla süredir motosiklet kullanan birisi olarak benim fikrim bu şekilde dostum, öncelikle trafiğin akışına ve olası tehlikeler alışmak daha önemli bence manuel bir motorsiklette vites debriyaj gibi odak noktanızı farklı yerlere çekebilecek olaylar var ne yazık ki buna keza hiç motosiklet kullanmayan insanların 1. viteste debriyaj kaçırıp hatalı gaz verip motorsikleti üstüne düşürdüğünü çok gördüm tabii benim fikrim isterse 1000 CC alsın :)
Trafiğe kapalı bir alanda(örn: Ehliyet kursunun sahasında) bir süre çalışabilir. 1 hafta boyunca günlük 3 saat çalışsa her şeyini çözer.

Trafiğe kapalı bir alanda(örneğin: Ehliyet kursunun sahasında) bir süre çalışabilir. 1 hafta günlük 3 saat çalışsa her şeyini çözer.

Önemli olan motorsikleti çözmek değil ki dostum önemli olan trafikte eşeğin biri sinyal vermeden önüne atladığında rögar kapağından geçerken arka tekerlek kaydığında yağmurlu havada ön freni biraz fazla sıktığında kaydığında vereceği tepkileri öğrenmek gerekiyor, motosiklet ne yazık ki Türkiye'de kullanılacak en son araç.

Önemli olan motorsikleti çözmek değil ki dostum önemli olan trafikte eşeğin biri sinyal vermeden önüne atladığında rögar kapağından geçerken arka tekerlek kaydığında yağmurlu havada ön freni biraz fazla sıktığında kaydığında vereceği tepkileri öğrenmek gerekiyor, motosiklet ne yazık ki Türkiye'de kullanılacak en son araç.
Doğru öyle, Türkiye'de kullanılacak son araç. Şimdi daha çok Cross motor almak istiyorum. Orman ve dağ gezmek için. Hız sınırlarına da hep uyun. Ben bir kez uymadım en sevdiğim hayvan olan kedilerden birine çarptım ve takla attım. Diğerinde sağa sola bakarken yolun ortasında duran bir arabaya arkadan çarptım. Birinde omuzum diğerinde kolum kırıldı. Bir daha da eskisi gibi olmuyor. Body geliştireyim desem hemen zorlanıyor, sızlamaya başlıyor.

Ana nokta trafik kurallarına uymak. Zaten şimdi 30lu yaşlara geldim, eskisi gibi hız hevesim yok.

İlk başta bir scooter ile başlayın trafiği çözün kimin hatası nedir ona göre ne yapmanız gerektigini çözün. Bunu tabii ki 250'lik hatta 1000'lik makine ile de yapabilirsiniz ancak trafiği öğrenirkenki hızınız tahmini 50 60 olacağı için makinenin rödajına ters olur. (bkz. sağır motor) Bundan ötürü hem kendi sağlığınız hem de motorunuzun sağlığı için ilk başta bir scooter alın.

İllaki 250'lik ile başlayacağım diyorsanız evet alınır. Ama trafiği öğrenen birisi o makine ile hızlanma ve rödaj gibi işlemleri tam yapamaz, makine tam açılmaz.

Hız odaklı değil de sağlamlık odaklı bir 250CC makine almanızı öneririm. Eğer sökmeye takmaya merakınız var ise CG de alabilirsiniz. Tabii, CG'ler 125CC olarak geliyor kendiniz 200/250 yapabilirsiniz.

Ayrıca motorsiklet bizim ülkemizde kullanılacak en son araç üstteki üyenin de dediği gibi. Dikkatli olmanız gerek. Daha önce hiç motor deneyiminiz var mı?

İlk başta bir scooter ile başlayın trafiği çözün kimin hatası nedir ona göre ne yapmanız gerektigini çözün. Bunu tabii ki 250'lik hatta 1000'lik makine ile de yapabilirsiniz ancak trafiği öğrenirkenki hızınız tahmini 50 60 olacağı için makinenin rödajına ters olur. (bkz. sağır motor) Bundan ötürü hem kendi sağlığınız hem de motorunuzun sağlığı için ilk başta bir scooter alın.

İllaki 250'lik ile başlayacağım diyorsanız evet alınır. Ama trafiği öğrenen birisi o makine ile hızlanma ve rödaj gibi işlemleri tam yapamaz, makine tam açılmaz.

Hız odaklı değil de sağlamlık odaklı bir 250CC makine almanızı öneririm. Eğer sökmeye takmaya merakınız var ise CG de alabilirsiniz. Tabii, CG'ler 125CC olarak geliyor kendiniz 200/250 yapabilirsiniz.

Ayrıca motorsiklet bizim ülkemizde kullanılacak en son araç üstteki üyenin de dediği gibi. Dikkatli olmanız gerek. Daha önce hiç motor deneyiminiz var mı?
Scooter alın demeyelim, kısa süreliğine kiralayın öğrenin diyelim. Yoksa zararda çıkarsınız; üzerine al sat yaparken noterde bir sürü evrakla uğraşırsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı