Lisede 250CC motor alınır mı?

Merhaba arkadaşlar, seneye 12. sınıfım ve motor almak istiyorum ancak 125CC alırsam üniversiteye geçtiğimde satıp değiştirme imkanım olmayabilir. Bundan dolayı 250CC almak istiyorum. Sizce mantıklı mı? Yaşadığım yer şehir merkezi değil küçük bir ilçe. Yanlış anlaşılmasın amacım saçma sapan gazlayıp magandalık yapmak değil, motoru okula gidip gelmek için kullanacağım ancak ileride değiştirme imkanım olmayabileceği için bu konuyu açma ihtiyacı duydum.

Liseye bir kere geliyosun ve 125 CC seni tatmin etmeyebilir. MT25 R25 gibi motorlar almayacaksan zaten aman aman hızlı değil 250CC'ler torku olsun yeter tabii ki 250CC alman daha mantıklı

Scooter alın demeyelim, kısa süreliğine kiralayın öğrenin diyelim. Yoksa zararda çıkarsınız; üzerine al sat yaparken noterde bir sürü evrakla uğraşırsınız.

Hayatında kaç tane araç sattın bilmiyorum dostum ama ben geçen hafta sattım 1900 TL ve boş bir noterlikte 15 dakikalık işlem bir sürü evrak dediğin :)

Önemli olan motorsikleti çözmek değil ki dostum önemli olan trafikte eşeğin biri sinyal vermeden önüne atladığında rögar kapağından geçerken arka tekerlek kaydığında yağmurlu havada ön freni biraz fazla sıktığında kaydığında vereceği tepkileri öğrenmek gerekiyor, motosiklet ne yazık ki Türkiye'de kullanılacak en son araç.

Katılıyorum. İstediğiniz kadar motora alışın veya profesyonel olun, trafikte ne olacağı belli olmaz. Trafik bilinci her şeyden üstündür. Motora değil de trafiğe alışılmalıdır.

Hayatında kaç tane araç sattın bilmiyorum dostum ama ben geçen hafta sattım 1900 TL ve boş bir noterlikte 15 dakikalık işlem bir sürü evrak dediğin :)
Hiç araç satmadım işin aslı ama sıra beklemek ve uygun alıcıyı bulmak meşakkatlidir tahminim. Daha önceden bir kaç kez notere Avukatlık işlemleri için uğradım.

Scooter alın demeyelim, kısa süreliğine kiralayın öğrenin diyelim. Yoksa zararda çıkarsınız; üzerine al sat yaparken noterde bir sürü evrakla uğraşırsınız.
Trafiği ögrenen birisi olmaması gereken bir yerde giderken trafik açısından normal ancak scooter açısından hatalı bir kaza yaparsa masrafı çok çok fazla çıkar ama.

Ayrıca kendi makinesi olması daha iyi. Sök tak falan da yapabilir. İyi kötü bir bilgisi olması ileride alacağı makinalarda da yardımcı olur.

Al sat diyor satmak demiyor. Yeni yasayla artık aracı aldığın gibi sigorta yaptırmak zorundasın oda 10kyı buluyor geçiyorda.

Bunu sabaha kadar tartışabiliriz ama 50CC motosikletler trafik sigortasından muaftır onun dışında sigortam net üzerinden sigorta yapma ve iptal etme işlemide 15 dakika sürüyor gözünüzde büyütmeyin bu kadar çok.

Hiç araç satmadım işin aslı ama sıra beklemek ve uygun alıcıyı bulmak meşakkatlidir tahminim. Daha önceden birkaç kez notere avukatlık işlemleri için uğradım.

Tabii ki dostum bir ürünü satmak insanlar ile uğraşmak zor ama imkansız ve sanıldığı kadar gözde büyütülecek şeyler değil aslında.

Trafiği ögrenen birisi olmaması gereken bir yerde giderken trafik açısından normal ancak scooter açısından hatalı bir kaza yaparsa masrafı çok çok fazla çıkar ama.

Ayrıca kendi makinesi olması daha iyi. Sök tak falan da yapabilir. İyi kötü bir bilgisi olması ileride alacağı makinalarda da yardımcı olur.
Hocam, kaza yaparsa diyorsunuz ne kadar düşük bir olasılık olduğunun farkındasınız değil mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı