Lisede akran zorbalığı

Hocam sınıfta da oldu anlattığım gibi ama herkesin içinde ona ne diyeyim şimdi.

Şu an bir şey deme, tekrar yaptığı zaman sert bir ses ile kızarsınız işte. Gidip durup dururken uzatmayın. Tavizde vermeyin ayrıca, her yaptıkları zaman gitgide sinirinizi belli edin.
Biraz da boyunuzu kullanabilirsiniz sizden kısalarsa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam nazikçe olacak iş mi bu sizce zaten çok güler yüzlü ve nazik imajı verdiğim için oldu.

Hocam ilk başta centilmenliği kaybetmemek benim için önemli, eğer siz bu durumdan direk kurtulmak istiyorsanız çocuğa sınıf içerisinde gözdağı verin, bir daha kimsenin yapacağını sanmam.

Şimdi ilk olarak idareye veya rehberlik birimine bilgi vermelisiniz ki bu olay sizden çıksın yarın öbür gün okul sınırları içinde ve okul saatleri içinde kavga ederseniz iki tarafa da tutanak tutulur beyin yoksunu birisi yüzünden tutanak yemiş olursunuz o yüzden ben idareye şikayet etmenizi tavsiye ediyorum ya da sınıf içerisinde el kol hareketleri bağırma gibi en azından kendinizi koruyabildiğinizi gösterin kendisi size saldırırsa kendinizi korumuş duruma düşersiniz tutanak belki yemezsiniz bu durumda disiplin kuruluna bağlı.

Şu an bir şey deme, tekrar yaptığı zaman sert bir ses ile kızarsınız işte. Gidip durup dururken uzatmayın. Tavizde vermeyin ayrıca, her yaptıkları zaman gitgide sinirinizi belli edin.
Biraz da boyunuzu kullanabilirsiniz sizden kısalarsa.

Yok yok yazmayacağım zaten biliyorum.

Dostum sadece lisede değil üniversitede dahi aynı hareketlere sahip 24-25 yaşında "çocuklar" var. Sürekli şahit oluyorum. Bende aşağı yukarı aynı boy ve kiloya sahibim, nasıl göründüğünü tahmin edebiliyorum ortada dalga geçilinebilecek bir kilo durumu yok ki olsa dahi geçilmemesi gerek. Böyle çocuklar kendini ispat edebilecekleri özellikleri olmadığı ve çevresindeki insanlara kendilerini kanıtlayabilmeleri için böyle bir yönteme başvuruyorlar. Bunun sebebi kıskançlıkta olabilir, bir kıza karşı seni rakip olarak görüyor olabilir. Çocuğun nasıl bir ezik olduğunun farkına varmışsın zaten. Söylemen gerekeni söylemişsin bundan sonrası için sen muhatap olmadığın sürece oda istediğini alamayacaktır zaten. Fazlasını yapıp kendini yorma. Annesi-babası eğitememiş çocuğa sen eğitim vermek zorunda değilsin.

Aynen öyle çoktan vardım ezik olduğunu.

Hocam ilk başta centilmenliği kaybetmemek benim için önemli, eğer siz bu durumdan direk kurtulmak istiyorsanız çocuğa sınıf içerisinde gözdağı verin, bir daha kimsenin yapacağını sanmam.

Dediğim gibi herkesin önünde kavga edip kavgacı olmak istemem hocalar varken kavga etmem.

Şimdi ilk olarak idareye veya rehberlik birimine bilgi vermelisiniz ki bu olay sizden çıksın yarın öbür gün okul sınırları içinde ve okul saatleri içinde kavga ederseniz iki tarafa da tutanak tutulur beyin yoksunu birisi yüzünden tutanak yemiş olursunuz o yüzden ben idareye şikayet etmenizi tavsiye ediyorum ya da sınıf içerisinde el kol hareketleri bağırma gibi en azından kendinizi koruyabildiğinizi gösterin kendisi size saldırırsa kendinizi korumuş duruma düşersiniz tutanak belki yemezsiniz bu durumda disiplin kuruluna bağlı.

1 kez daha olmasına bağlı hocam direk giderim.

Yok yok yazmayacağım zaten biliyorum.

Aynen öyle çoktan vardım ezik olduğunu.

Dediğim gibi herkesin önünde kavga edip kavgacı olmak istemem hocalar varken kavga etmem.

1 kez daha olmasına bağlı hocam direk giderim.

Yani olmaması bence kaçınılmaz gibi bir şey tabii size bağlı bir durum şikayet etmek.

Sert çıkmışsın mesajlarda. Bunlar güzel. Ancak reelde de bu şekilde sert çıkmazsan bu durumlar devam eder. Ayrıca bunların 5 para etmez tipler olduğu açıkça belli. Gerekmedikçe konuşma. Ve çok zor durumda kalmadıkca hiçbir fiziksel temasta bulunma.

Sert çıkmışsın mesajlarda. Bunlar güzel. Ancak reelde de bu şekilde sert çıkmazsan bu durumlar devam eder. Ayrıca bunların 5 para etmez tipler olduğu açıkça belli. Gerekmedikçe konuşma. Ve çok zor durumda kalmadıkca hiçbir fiziksel temasta bulunma.
Yok hocam reelde de çıkarım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı