Çözüldü Lisede Almanca'dan muaf olmak mümkün mü?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MertYb

Hectopat
9'u ikinci yabancı dili de 1. yabancı dili de İngilizce olan bir fen lisesinde okudum. 10. sınıfa geçerken ki yaz tatilinde iyi bir Anadolu'ya nakil aldırdım ama 2. yabancı dil olarak 3 ders Almanca var ve 9 da görmediğim için muaf olabilir miyim?
Olsam 9. sınıfta ki 2. yabancı dil dersinden aldığım puanlar 9. sınıf obpmden çıkarılacak mı?

Çözüm
Meb muaf olabilirsin diyor aradığımda.
Sanırım sizin baktığınız madde bu.
Eğer buysa bunun açıklaması şu; eski okulunda sorumluluk sınavın vardı diyelim yeni okulunda o ders yoksa eğer o sorumluluk sınavından muaf olmuş olursun.
Normal şartlarda hocamın da dediği gibi Almanca'dan sorumluluk sınavına girerdin ama Almanca dersi sistemde 2.yabancı dil olarak geçer; siz zaten fen lisesinde İngilizce'yi yani sistemde görünen 2.yabancı dili başarıyla geçmiştiniz. Bu yüzden sorumluluk sınavına girmeniz gerekmeyebilir.

Dersten muaf konusuna gelecek olursak; özel sağlık sorunlarınız olmadığı müddetçe yabancı dil derslerinden muaf olamazsınız.
Almanca'dan nefret ediyorum hocam.

İngilizcem B2 seviyesinde ve Dünya'nın ana dili İngilizce iken biz neden Almanca öğrenmek zorundayız?
Kaçıncı sınıfsın?
Ben 9 da ki lisemde almanca görmedim o yüzden muafiyet istiyorum okumadın sanırsam.

Kaçıncı sınıfsın?
Ben 9 da ki lisemde Almanca görmedim o yüzden muafiyet istiyorum okumadın sanırsam.

10. sınıfım.

Konuyu başta okumadım. Şimdi okusum.

Maalesef muaf olamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…