Lisede ders çalışmak için babama söz verdim

Matematik yapamıyorsan tm ya da TF seçmeni öneririm MF seçip eziyet çekmene gerek yok matematiği herkes yapamaz zaten yapmalı diye bir şey de yok çalışmak için de bence 9 10 da çok ağır çalışmaya gerek yok 11 ve 12 de zaten istemesen de çok çalışacaksın 😀.

Evet iyi sabahlar iyi sosyaller LGS'den düşük aldığım için meslek lisesi karar vermiştik sonra OBP yüksek olunca bir düşünmeye karar verdik okulu seçmeden önce müdür yardımcısı ile konuştuk.

Üniversite planı olduğum için en iyi liseye gideceğim neyse konu bu değil.

Ben babama bir söz verdim babam bana ortaokulda kendini zorlamadın ama lisede çalışacaksın başarıcaksın bana söz vereceksin demişti ben de söz verdim.

Şimdi benim matematiğim yok matematik gerçekten kolay bir ders mi? Yani lise matematiğinin ortaokul matematiği ile bir bağlantısı var mı?

Çünkü ortaokulda temeli oturtamadım ama lisede oturtmak lazım bunun cevabını verir misiniz?

Ortaokul matematikden 20 alıp kalıyordum lise matamatiğini 9.sınıfta 88 ortalama 10.sınıfta 70 ortalama ile bitirdim bence lise matematiği daha kolay derslerde aşırı zor sayılmaz.
Meslek lisesi sizin için daha uygun olur üniversite kazanmak için bireysel çalışmanızı arttırmak zorunda kalırsınız fakat temeliniz yoksa Anadolu'da sınıfta kalabilirsiniz.

Ortaokul matematikden 20 alıp kalıyordum lise matamatiğini 9.sınıfta 88 ortalama 10.sınıfta 70 ortalama ile bitirdim bence lise matematiği daha kolay derslerde aşırı zor sayılmaz.
Meslek lisesi sizin için daha uygun olur üniversite kazanmak için bireysel çalışmanızı arttırmak zorunda kalırsınız fakat temeliniz yoksa Anadolu'da sınıfta kalabilirsiniz.

Hocam bende öyleydim 15 20 alıyordum hep lisede çalışacağım olmazsa bakacağız devamına zeki bir çocuğum aslında çalışırsam yapabilirim gibime geliyor hemen pes etmek istemiyorum.

Hocam bende öyleydim 15 20 alıyordum hep lisede çalışacağım olmazsa bakacağız devamına zeki bir çocuğum aslında çalışırsam yapabilirim gibime geliyor hemen pes etmek istemiyorum.
Kendini sürekli ertlemeye alıştırmışsın. Lise de de bu durumu yaşayabilirsin. Çalışasın gelir, yok birazdan çalışırım felan diyebilirsin sürekli. Ayrıca her şey aldığın o ortaokuldaki not değil lisede sınav mantığı hocaların sınav anlayışı felan çok şey değişiyor. Ayrıca herkes kendine göre zekidir.
Daha yolun başındayım üstelik OBP ile güzel bir okula gideceğim daha başta olduğum için şu an stresim yok.

Bir de ben okula 1 yaş erken başladım onunda etkisi olabilir mi?
OBP ile pek güzel bi okula gidebileceğini zannetmiyorum bi zeki çocuk ile bide notları şişirilmiş çocuk gelecek gibi düşün zekaları bir değil. En güzeli puan ile yerleşeceğin lisedir, OBP'ye güzel güzel diyip durma ha güzel olabilir ama ortalama-iyi puanlı bir okul kadar olabileceğini düşünmüyorum.

OBP puanınız kaç hocam.
Bana lise daha kolay geldi umarım sana da öyle gelir ama ben meslek lisesindeyim üniversite için dershaneye gidiyorum.

Kendini sürekli ertlemeye alıştırmışsın. Lise de de bu durumu yaşayabilirsin. Çalışasın gelir, yok birazdan çalışırım falan diyebilirsin sürekli. Ayrıca her şey aldığın o ortaokuldaki not değil lisede sınav mantığı hocaların sınav anlayışı falan çok şey değişiyor. Ayrıca herkes kendine göre zekidir.

OBP ile pek güzel bir okula gidebileceğini zannetmiyorum bir zeki çocuk ile bir de notları şişirilmiş çocuk gelecek gibi düşün zekaları bir değil. En güzeli puan ile yerleşeceğin lisedir, OBP'ye güzel güzel deyip durma ha güzel olabilir ama ortalama-iyi puanlı bir okul kadar olabileceğini düşünmüyorum.

Hocam OBP 85 85'e gidebileceğim en yüksek liseye yazdırdım ortaokulda kendimi zorlamadım hep erteledim dediğiniz gibi lisede artık ertelemeye eğim kendimi zorlayacağım bunu bir deneyeceğim eğer oluyor sa geleceğe bakacağım ilginiz için teşekkürler.

Ben fen lisesindeyim demedim, sana fen lisesindeki dersleri, ders anlatış stillerini, sorularını görmeni tavsiye ettim. Sen buradan benim fen lisesinde olduğumu çıkarıyorsan ya anlamak istemiyorsun ya da düzgün okumamışsın demektir.

Sana fen lisesinin ne kadar zor olduğunu soran olmadı :D
Eminim çok zordur size başarılar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı