Lisede devamsızlık hakkı dolarsa ne yapılabilir?

PİSİRAEN

Hectopat
Öncelikle merhaba 11 sınıfım. Okula bazı günler gidemedim, bazı günler geç kaldım ama hepsinin bir sebebi vardı. Şu an devamsızlığım özürlü/özürsüz toplamda 29.5 gün ve yarım gün daha geç kalırsam okulda kalacağım. Ne yapabilirim? Okulun bitmesine daha çok var, illaki yine olacak. Çok korkuyorum, sildirme vs yok mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bakanlığın size tanımış olduğu özürlü/özürsüz devamsızlık sınırını aşacak duruma gelmişsiniz. Bundan sonra yapılabilecek çok bir şey yok. Devamlılık sağlamaya özen göstermenizden başka yol da yok gibi görünüyor. Devamsızlık yapmaya devam ederseniz maalesef sınıfta kalabilirsiniz.

30.5 gün yaparsanız kalırsınız, 30 günde kalmıyorsunuz o bilgiyi önce bir düzeltelim. Ondan sonra toplam devamsızlık süresini aşmanız durumunda idarenin bile yapacak bir şeyi olmuyor devamsızlık silme dışında ancak yönetmeliğe göre devamsızlık silmek yasal değil, özürsüz devamsızlıklar özürlü devamsızlığa çevrilebilir yönetmeliğe göre. Devamsızlık silme işlemini de her okul yapmıyor yasal olmadığı için. Her gün okula gitmekten başka bir şansınız maalesef yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı