Lisede devamsızlık hakkı kaç gün?

Emre2_621

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim bildiğim özürlüde 20 özürsüzde 10 devamsızlık sınırı. Herhangi bir kural getirildi mi bu sene için? Teşekkürler.

Hocam şu şekilde o herhangi birini aştığınızda direkt sınıf tekrarı oluyor ama istisnalar var mesela sakatlanma gibi durumlarda aile okul disiplin kurulu ile iletişime geçip sildirebiliyor maalesef.

Hocam öyle bir şey yok aile disiplin kurulu ile iletişime geçip devamsızlık sildiriyorlar.

Hocam belge sınırı 5 gün hala okuyan ve lise 11'e giden birisi olarak söylüyorum daha dün arkadaşım sırf devamsızlığı yüzünden belge alamayacağını söyledi.
Hocam ben eskiden devamsızlık yüzünden sınıfta kaldım. Bayağı ağır hastalık geçirmiştim, devamsızlığım 36 gündü. Hiçbir şekilde yardımcı olmadılar. Eğer devamsızlık siliniyorsa biraz daha ayrıntılı anlatabilirseniz iyi olur.

Hocam ben eskiden devamsızlık yüzünden sınıfta kaldım. Bayağı ağır hastalık geçirmiştim, devamsızlığım 36 gündü. Hiçbir şekilde yardımcı olmadılar. Eğer devamsızlık siliniyorsa biraz daha ayrıntılı anlatabilirseniz iyi olur.

Hocam o biraz da okul yönetimi ile alakalı bizimkiler insaflıydılar kolum kırılmıştı kolumu alçıya alan doktordan rapor aldık 40 günlük istihrahat raporu olarak verdi adamlar sisteme getirmişlerdi daha sonra çok fazla olduğunu anladığımızda gidip konuşup sildirmiştik dediğim gibi aileniz ile gidip konuşmadiysaniz konuşun veya raporu sağlık ocağından falan aldıysanız 30 günü geçtiğinde sıkıntı çıkar fakat hastanelerde alçıya alma gibi durumlarda özel bir rapor yazıyorlar sanırım çünkü benimki geçtiği halde sınıfta kalmadım sizin bir iletişime geçmeniz gerek müdür yardımcıları ile ailenizle gidin özürlü devamsızlık hakkında konuşun yardımcı olup olmayacaklari onlara kalmış hocam yapabileceğim bir şey yok.

Ben yanlış bir şey söylemedim, belge için sınır halen devam etmekte. Düzgün araştırmanızı ve öğrenmenizi tavsiye ediyorum.
Kaynak gösterin? Hiçbir yerde yazmıyor güncel olarak böyle bir şey yok. Eskidendi belge olayı.

Hocam belge sınırı 5 gün hala okuyan ve lise 11'e giden birisi olarak söylüyorum daha dün arkadaşım sırf devamsızlığı yüzünden belge alamayacağını söyledi.
Arkadaşını söyledi diye öyle olmuyor, güncel olarak böyle bir şey yok. Md. Yardımcısına da sormuştum emin olmak için bu konuyu. Geçen sene 8 gün devamsızlıkla belge aldım, bu sene de aynı şekilde sınır yok belge için, sınıfta kalmadığınız sürece. Güncel olarak öyle bir şey yok. Söylentiden ibaret. Eğer ısrar ediyorsanız kaynak gösterin.

Özürsüz 10, toplam 30 gün devamsızlık hakkınız var. İkisinden birisi yarım günü aşarsa sınıfta kalıyorsunuz. Özürsüz 10, özürlü 20 gün diye bir devamsızlık yok. Toplam devamsızlık sınırını aşmadığınız sürece istediğiniz kadar özürlü devamsızlık yapabiliyorsunuz. Örneğin özürsüz 1, özürlü 23 gün devamsızlık yapan birisi sınıfta kalmaz. Sürekli tedavi görmelik bir durumunuz varsa heyet raporuyla toplam devamsızlığınızı 60 güne kadar çıkartabiliyorsunuz.

Evet, liselerde bu sistem kaldırıldı. Özürsüz 5 günü aşsanız da takdir/teşekkür belgesi alabiliyorsunuz. Ortaöğretim kurumları yönetmeliği madde 160'a bakabilirsiniz.
Çözüm olarak işaretlenen mesajı bırakayım o zaman. Kaynak gösterin diyorum hala kuzenim o bu cart curt diyorsunuz. Meb'in devamsızlık yazısında böyle bir şey yok. Ağabeylik taslayacağınıza biraz araştırın öyle cevap yazın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Özürsüz 10,5 olursa kalırsın. Özürsüz günleri bir dilekçeyle özürlüye geçirebiliyorsun. Yani işin sonunda Özürsüz 10,5 olarak duruyorsa ve düzeltmediysen kalırsın olay bu kadar basit. 20 gün özürlü sınırınız var zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı