Lisede devamsızlık hakkı kaç gün?

Emre2_621

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim bildiğim özürlüde 20 özürsüzde 10 devamsızlık sınırı. Herhangi bir kural getirildi mi bu sene için? Teşekkürler.

Özürsüz 10,5 olursa kalırsın. Özürsüz günleri bir dilekçeyle özürlüye geçirebiliyorsun. Yani işin sonunda Özürsüz 10,5 olarak duruyorsa ve düzeltmediysen kalırsın olay bu kadar basit. 20 gün özürlü sınırınız var zaten.

Ben ne dedim? Yanlış bilgi veriyorsunuz. 10 gün özürsüz devamsızlık hakkınız var. Özürlü devamsızlık için bir sınır yok. Özürlü 29 gün özürsüz 1 gün olsa bile geçersin. Devamsızlık toplam 30 günü geçmesin yeterli.

Ben böyle bir şey yazmadım. Duruma göre değişir. Heyet raporuyla vs. bu sınır artırırabilir.

Dalga geçiyorsunuz sanırım. Neyse mesajınızı yanlış bilgi olarak işaretledim. Sizinle daha fazla tartışmayacağım iyi günler.

Özürlü devamsızlığın nasıl sınırı yok? 20 gün özürlü, 10 gün özürsüzdür. 🤬

(5) (Değ: 28/10/2016-29871 RG) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Ancak üniversite hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri veya tam teşekküllü devlet hastanelerinde kontrol kayıtlı sürekli tedaviyi ya da organ naklini gerektiren hastalığı bulunanlar, kaynaştırma ve özel eğitim gerektirenler, sosyal hizmet, emniyet ve asayiş birimlerinin resmî raporları doğrultusunda koruma ve bakım altına alınanlar ile tutuklu öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 60 gün olarak uygulanır. Devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan ve öğrenim hakkı bulunan öğrenciler takip eden öğretim yılında okula devam ettirilir. Öğrenim hakkı bulunmayanlar ise okulla ilişikleri kesilerek Açık Öğretim Lisesi veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine gönderilir.

Kalın ve sarı yaptığım yeri okuyabilirsiniz. Özürsüz 10 gün, toplam 30 gün devamsızlık hakkı var ve toplam devamsızlık sınırı aşılmadığı sürece özürlü devamsızlık sorun olmuyor. Örneğin özürlü 23 gün, özürsüz 1 gün devamsızlık yapan birisi sınıfta kalmaz çünkü toplam devamsızlığı aşmıyor. İkisinden birisi yarım gün aşarsa sınıfta kalıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı