Lisede dil bölümü okumak

Şahsen ben de açık eğitime geçmeden önce 11 ve 12. sınıfımı dil üzerinden okumuştum ancak okulda öğretmen eksikliği vardı bu yüzden hiçbir zaman matematik dersi görmedik ki bunun zararını da misliyle çektim, halen de çekiyorum. Sadece okula giderek halledilecek bir bölüm değil, arkadaşlarım arasında dil bölümünde okuduğumu öğrendiklerinde epey gülmüşlerdi ancak şimdi iki uzun cümle görmesinler çeviriye bakmak yerine hemen bana mesaj atıyorlar.
Eğer gerçekten dil bölümünde okumak istiyorsan karar vermeden önce bu konuda büyük çaplı bir araştırma yapmanı şiddetle tavsiye ediyorum. Okulumdaki dil sınıfını öğrencilerin büyük kısmı genellikle matematik gibi dersleri çok kötü olan ve sınıfta kalmak istemeyen öğrenciler tarafından oluşuyordu ve kopya çekerek kolayca liseyi bitirmeyi hedefliyorlardı. Kendinizi disiplinli bir şekilde ilerletirseniz aslında gayet güzel bir alan gelecek için tavsiye ederim.

"Türkiye'de doktor olacağıma Amerika'da bulaşıkçı olurum daha iyi"
-Bir Türk genci.
 
Olasılık çok zor bir konu. Siz konunun detaylarını bilmediğiniz için size kolay geliyor keza sayılar diye bir konu var orda. Matematiğin temeli. En sakat sorular ordan geliyor. Anlamasının basit oluşu konuyu basitleştirmiyor.
Aynen bilmiyorum olasılığı. Ayt matematik çerez zaten. Türev-integral-parabol ne ki olasılığın yanında?
 
İlk olarak kafanın içinde basit cümleler kurarak başlayabilirsin. Ardından ben bu dil bilgisi konusunu biliyorum, kurmayı deneyeyim diyerek kendini ilerletebilirsin. Ek olarak dizilerde ya da şarkılarda geçen kalıpları kullanarak de biraz gelişebilirsin. En azından ben kendimde böyle yapıyorum.
Yakın zamanda Türkçe dublajlı filmleri bırakıp, onun yerine Türkçe Altyazılı İngilizce Dublajlı filmlere geçmeyi düşünüyorum. Sizce bir yararı olur mu? Tam tersi de olabilir, İngilizce Dublajlı Türkçe Altyazılı filmler. En azından hem eğlenirim, hem de cümle kalıplarını öğrenirim dediğiniz gibi.
 
İşsiz kalmazsınız, benim bütün tanıdıklarım da dil okudu ve okuyor zaten. Hatta gelecek yıllarda en az 3 dil bilmeden iş bulunamayacağının kanaatindeyim (1'i ana dil).
Şahsen bende aynı şekilde düşünüyorum. 1'i ana dil olarak düşünsek diğer diliniz ingilizce olsa o kadar para kazanılabileceğini düşünmüyorum. Ek dil şart.
 
Hocam yani yine de belirli bir puanım olsun diye TYT'ye çalışsam fakat YDT'ye çok daha fazla ağırlık versem güzel yerlere yerleşebilir miyim? YDT puanı ile alan güzel üniversiteler biliyor musunuz?

Ben de öyle düşünüyorum, bu yüzden hem geleceğim hem de kendim için dil okumayı planlıyorum. En azından kabaca söylemek gerekirse elimin altında güzel konuşabildiğim 2-3 tane dil bulunsun istiyorum.

TYT ile işe alım imkanları çok çok az. Artık herkes 4 yıllık diploma istiyor bunun için AYT şart.
buradan ise ydt puanı alım yapan üniversitelere bakabilirsiniz ama puanlara bakarken hangi dilin dersini alıyorsanız ona bakın söylemenize göre İngilizce, Almanca ve Fransızca dersleriniz var.
 
Aynen bilmiyorum olasılığı. Ayt matematik çerez zaten. Türev-integral-parabol ne ki olasılığın yanında?
Saydığınız konunun temeli sayılar. Hiçbiri sayılar olmadan olmuyor. Sizin anlamak istemediğiniz şey bu. Sayılar matematiğin en zor konusudur. Halen açıklanamamış bir sürü nokta var sayılarda ve evet. Olasılığı bilmiyorsunuz.
 
Yakın zamanda Türkçe dublajlı filmleri bırakıp, onun yerine Türkçe Altyazılı İngilizce Dublajlı filmlere geçmeyi düşünüyorum. Sizce bir yararı olur mu? Tam tersi de olabilir, İngilizce Dublajlı Türkçe Altyazılı filmler. En azından hem eğlenirim, hem de cümle kalıplarını öğrenirim dediğiniz gibi.
Biraz ek kelime biraz da cümle kalıpları için yararı olur. Çoğu sokak dilinde kullanılsa da yazılı dilde de kullanılan kalıplar oluyor.
 
TYT Matematiği öğrenebilmem adına YouTube üzerinden dersler anlatan hoca önerileriniz var mı, siz hiç Youtube'dan videolar izleyip çalıştınız mı? Ben sınav zamanları Rehber Matematik izliyorum ve genellikle eğlenceli videolar hazırlıyor. Fakat videolarındaki sorular aşırı başlangıç seviyesi, yalnızca bunlara çalışarak başarabileceğimi zannetmiyorum.
Bir sürü anlatan hoca var, Mert Hoca, Matematiğin Güler Yüzü, Hocalara geldik,Şenol hoca vs.
 
Asıl TYT herkesin işi adı üstünde temel yeterlilik testi, AYT zor kısım önüne parabol koysam yapar mısın mesela?
Çok rahat yaparım hocam ne var ki? TYT AYT'den kat kat zor çünkü hiçbir zaman tam anlamıyla bitiremiyorsun AYT de çalıştığın kadarını çözersin ama TYT'de sınavda öyle bir soru sorarlar ki daha önce hiç görmediğin üzerine düşünmen gereken bir soru olur AYT'de bu yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı