Lisede din dersinden muaf olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu konular hep sorulan sorudan sapıyor sadece kavga çıkarıyor bunu bile bile neden bu ısrar? İnternette bu konu ile alakalı bilgiler alabilirsin zaten buraya konu açmanın mantığı nedir?

Neden İslam'ı tanıtmak üzerine olmalı? Laik bir ülkede yaşamıyor muyuz. Din dersi diye bir şeyin olması saçma, bu derste tek bir dinin anlatılması daha saçma.

Bende İspanyolca ve İngilizce görmek istemiyorum yurt dışına gitmicem ne işime yarayacak zaten.

“Burası İngiltere'de değil ama İngilizce görüyoruz, burası Almanya'da değil ama Almanca da görüyoruz.”

Yazdım diye mesajımı silen ama konuyla alakasız sallayanların mesajını silmeyen technopat, gerçekten içinde olduğun durum içler acısı...

Bazı şahıslar zorunlu olduğunu ve ülkeyi Müslüman bir ülke olarak görmüş...
İlk öncelikle din dersi zorunlu değildir. İsteyen katılır isteyen katılmaz. Başkalarının dini görüşü sizi ilgilendirmez.

Diğer bir şey ise Müslüman ülke olmamamız. Türkiye'nin resmi bir dini yoktur ve olmayacaktır.

Din dersinden muaf olmak istiyorsan müdür ile görüşebilirsin. Velini isterler mi bilmiyorum.
Ek olarak Resmi bir dinî olmayan bir ülkede Din dersinde sadece İslam öğretilmesi de ayrı bir saçmalık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…