Lisede hangi dalı seçilmeli?

Enes Akyüz

Decapat
Katılım
31 Temmuz 2021
Mesajlar
156
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Ben bir meslek lisesinin bilişim alanına gideceğim 9'un sonlarında tercih yapmam gerekiyor. 2 dal arasında kaldım. Veri tabanı programcılığı ve ağ işletmenliği. Ağ işletmenliğinin ne olduğunu tam anlamadım siber güvenlik gibi bir şey mi? Hangisi daha iyi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba ben veri tabanı 12. sınıfım bence veri tabanı öneririm. Bu dalda C# ile Microsoft SQL "MSSQL" öğretiyorlar. Ağ işletmenliği sana ağı temel olarak anlatıyor siber güvenlik için temel dersler veriyor tabii 10 11 de üst konulara geçiş yapıyorsunuz. Mesela modem nedir, WAN, man, gibi ağ terimlerini öğretiyorlar.
 
Hocam. Ben daha çok siber güvenlik tarafına yönelmek istiyorum. Hani hacker olayım sağ solu hacklayim diyenlerle karıştırılmak istemem bu dalı istememin tek sebebi daha çok iş imkanı olması. Peki okuduğun bölüm hakkında ne yapıyorsunuz neler öğreniyorsunuz şu anda ne kadar biliyorsun onları söylersen çok iyi olur galiba veri tabanına biraz daha yaklaştım.
Bir de şimdi ben ağ işletmenliğine gidersem bana ayrıntıları yani bir çalışanın yapabildiği şeyleri yapacak kadar detay öğretecekler mi aynı sorum veri tabanı içinde geçerli? Detaylı öğretiyorlar mı yani?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı