Lisede ilk gününüz nasıl geçti?

Özellikle birkaç gündür lise konularını çok görüyorum. İlk defa 9. sınıfa geçen arkadaşların doğal bir heyecanı vardı tabii ki. Malum bugün de okullar açıldı ve çok fazla kişi ilk defa liseye geçti. Lise ortamını nasıl buldunuz peki? Umduğunuz gibi mi yoksa hayal kırıklığı mı?
Benimki yine aynı. 12'ye geçtim ve 4 yıldır sınıfları Karma yapıp duruyorlar ve bu da yetmezmiş gibi 8 saat boyunca tüm sınıflar dışarıda gezerken bir tek bizim sınıf ders işledi, son 2 ders saldılar. Okulun ilk günü saatlerce ders işlemek nedir ya? Ne kalem götürdüm ne defter çünkü 12 yıldır okulun ilk günü ders işlemedim ve 2-3 saat sonra da salıyorlardı.

Okul çok kötü 50 yaşından küçük öğretmen yok. Sınıfın %80'i sınıfta kalanlardan olduğu için herkes arkadaş ve herkes ergence davrandığı için çok kötü geçti. Ders de telefon oynamak, tahtadan çakal açan kızlar vardı. Gerçekten liseyi böyle düşünmemiştim çocuklar öğretmenleri tersliyor öğretmenler de bir şey demiyor bayağı bir garip sanırım devlet lisesinden kaydımı aldırıp özel okula gideceğim. Ders de telefon oynanması çok bir şey değil ben de biraz Stardew Valley oynamıştım.

Çok güzel geçti birçok arkadaşım gerek ortaokul gerek ilkokul bir sürü tanıdığım insan vardı ortam çok güzel inşallah zaman çabuk geçmez :)

9. sınıfım ilk günüm güzel geçti. Bizim ortaokuldan daha iyiydi. Ortaokulda gittiğim bir sınıfta bana yapışan bir çocuk vardı. İkide bir yaptığım her şeye "Hayırdır birader?" falan yapıp beni rahatsız ediyordu. Kalıplı olduğu için de yüzüne geçiremiyordum. İşler 8. sınıfta dahada kötü olmaya başladı. "H" şubesi yeni açılmıştı ve tüm değişik tipler oraya toplanmıştı. O sınıfın içi felaket zaten. Sıralar karalanmış, ikide bir bangır bangır türk rapleri falan dinliyorlardı. Birde okuldan birisi sevgili yapınca "damat dayağı" atıyorlardı. Neyse ki bizim sınıf en sakiniydi. Fakat ona rağmen arkadaş ortamı iyi değildi. Kızlarda bana "ayy neden böyle yapıyorsun, neden şöylesin" vs. diyordu. Neyse kötü anılar bir yana lise benim için şuanlık iyi. "Hayırdır birader?" diyen tipleri görmedim. Arkadaş ortamım iyi. Bir kızlada kaynaştık diyebilriz. Ama derslerimin günler sonra daha zorlaşacağını bilmek beni üzüyor.

Bizim okulda çöm diye bir gelenek var. Her sene 10,11 ve 12ler 9ları çömlerler. Nöbetçi sınıfa geldiğinde sıralara vurulur çöm diye bağırılır ve ilk gün bebe bisküvisi dağıtılır. 9'da biz yaşamıştık ve 10'da pandemiden dolayı acısını çıkartamamıştık, son 2 senedir acısını çıkartıyoruz :) 12'ye geçtim ben, bizim sınıflar değişmiş ve ilginç bir şekilde çok güzel geçti okulun ilk günü hayatımda ilk defa.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı